Klopp avslører sin hemmelige oppskrift

– Alt handler om kollektivet her.

25. nov 2020 kl 10.33Einar Kvande

Foran møtet med Atalanta har Jürgen Klopp luftet noen tanker om sitt lag etter 3-0 seieren over Leicester.

– Alt handler om kollektivet her, og jeg synes vår prestasjon mot Leicester reflekterte det, skriver Liverpool-manageren i kampprogrammet til kveldens match.

– Det var ikke bare en seier for spillerne som spilte kampen. Det var også en seier for spillerne som hjalp oss i forberedelsene, og som var klare om vi hadde sendt dem på banen. 

– James Milner, som spilte en enestående kamp, virkelig enestående, sa mye bra om dette etter kampen. Han sa nesten ikke et ord om seg selv, selv om hans prestasjon var noe du kunne laget en gladsang om. Isteden snakket han om alles bidrag, og inkluderte de som ikke spilte selve kampen, men som vil få spilletid i de kommende dagene og ukene.

– Det er viktig at alle spillerne innser hvor viktige de er nå, og tar vare på seg selv på best mulig vis. Denne sesongen vil hvert eneste medlem av gruppen spille en rolle, om vi skal oppnå noe. Det gjelder mer enn noen gang. Slik har det alltid vært hos oss, men situasjonen rundt oss gjør at dette blir enda viktigere.

– Selv om det er vanskelige tider, har vi også en utrolig mulighet. Vi så hvor målbevisste vi var mot Leicester, og vi så samholdet i gruppen. Jeg så en gruppe full av mot og vilje til å kjempe.

Målet er å gjøre fansen stolte

– Vi trenger alle våre kvaliteter fra nå og til mai. Vi må tyne mer ut av oss selv enn vi har gjort noen gang tidligere.

– Jeg har full tillit til denne gruppen, fra den mest erfarne spilleren til den yngste. Våre prestasjoner så langt viser meg at guttene tror på det vi gjør, og enda viktigere, de tror på hverandre. De stoler på hverandre. De har investert i hverandre. Det kan være vår hemmelige oppskrift.

– Det virker ikke som noe kommer til å endre seg utenfor vår kontroll, som gjør denne sesongen mer tålelige for idrettsutøverne. Men de har vår hjelp og støtte, og de kan inspirere hverandre. Og selv om de ikke er her og skaper god stemning, så har vi energien til våre supportere. Anfield var tomt på lørdag, og vil være tomt igjen i kveld. Men mot Leicester tok spillerne likevel ansvar, og produserte en forestilling som gjorde fansen stolte. Dette er målet vårt også i kveld. Jeg kan ikke garantere hva resultatet vil bli, men jeg kan love at vi kommer til å gi alt til siste slutt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]