Pressekonferanse:Salah kan spille mot Atalanta

Det bekreftet Jürgen Klopp under dagens pressekonferanse.

24. nov 2020 kl 14.11Einar Kvande

Mohamed Salah ligger an til å bli inkludert i Liverpools tropp til Champions League-kampen mot Atalanta onsdag kveld.

Spissen gikk glipp av søndagens 3-0 seier over Leicester City på grunn av at han har vært smittet av COVID-19, men testet negativt for koronaviruset søndag og var tilbake i full trening mandag.

Klopp begynte dagens pressekonferanse med å bekrefte at Mo Salah er tilgjengelig mot Atalanta

– Han trente, og alle testene var negative

Om Thiago og andre skadede spillere

– Jeg har ingen nyheter. Vi får se. Jeg ønsker ikke å snakke så mye om det, for jeg aner ikke hvem Atalanta kan stille med, så hvorfor skal jeg gi fra meg informasjon om det.

Om muligheten for å samkjøre forsvarsrekka

– Når skal vi gjøre den ekstra jobben? Vi har ikke tid. Arbeidet skjer mer på møterommet enn på treningsbanen. Vi stiller med ulike lagoppstillinger, ulike stopperpar, guttene har vært eksepsjonelle.

Om Firmino

– Et fotballag er som et orkester. Du trenger forskjellige personer til å spille forskjellige instrumenter. Noen av dem høres bedre, noen høres ikke så godt, men de er alle viktige for rytmen vår. Bobby spiller noe slikt som 12 instrumenter i vårt orkester!

– Å score er viktig for Bobby også, men han er en komplett fotballspiller. Vi feirer alltid mål, men denne feiringen var full av følelser. Spillerne leser avisene, og har sett kritikken mot ham.

Bobby spiller noe slikt som 12 instrumenter i vårt orkester!

Om Minamino

– Ingen formsvikt. Taki trente eksepsjonelt bra i går. Men vi er så sterke offensivt, at det er vanskelig å komme inn på dette laget. Det er en utfordring, men han er en sensasjonell gutt som står overfor den utfordringen.

Om det tette kampprogrammet

– Vi har snakket mye om spillerne som spilte i Sør-Amerika, og at de kom tilbake sent fra landskampene i forrige uke. Det er ingen fordel verken for oss eller Atalanta. Vi har begge hatt like lang tid til å forberede oss. Det er tungt å håndtere, men denne samtalen vil ikke endre på det. Jeg vet Atalanta har sine problemer de også.

Om Atalanta

– De er en trussel selv uten at de har noe å revansjere. Vi var eksepsjonelle i italia. Vi gjorde alt riktig. Alt fungerte. Vi vet at den kampen ikke har noe å si for kampen i morgen. De er et topplag, men en spesiell måte å spille på. Jeg forventer problemer i denne kampen.

Om Curtis Jones

– Veldig positiv. Jeg er ikke overrasket over det. Et eksepsjonelt talent. Alle kan se hvilken eksepsjonell spiller han kan være. Hans personlige utvikling er mer positiv enn hans sportslige utvikling. Han har tatt neste steg, og jeg er glad på hans vegne.

Om fans tilbake på tribunene

– Problemet er at jeg sliter med å stole på slike meldinger som dette. Jeg forstår ikke hvorfor det skal være bare 2000 på et stadion med plass til 60 000. Men jeg er ikke overrasket. Det er gode nyheter. Et godt tegn. Jeg tar det 100 prosent.

Joël Matip

Joël Matip er spilleren som møter pressen.

Om skadesituasjonen

– Den medisinske avdelingen forsøker hele tiden å forbedre ting. Vi jobber for å holde hver eneste spiller i så god forfatning som mulig. Jeg ser frem til å spille så mye som mulig. Alle lag vil savne spillere som Gomez og Van Dijk. Men jeg har tro på alle mine lagkamerater, og at vi kan spille opp mot vårt beste.

Om å få fans inn på tribunene igjen

– Alle spillerne venter på det øyeblikket. Alle ønsker å se supportere på tribunene igjen.

Om å trene mot Fab Four

– De har ekstra kvaliteter. Hver sesong er en utfordring, og du kan forbedre deg. Jeg liker å spille mot de beste spillerne på trening. Det hjelper oss alle til å bli bedre. Slik har det vært de siste årene. Jeg forsøker alltid å løse mine oppgaver på best mulig vis. Om jeg kan være til hjelp for andre spillere, vil jeg gjøre det også. Vi har et lag fullt av gode spillere.

Om nye stopperpartnere

– Alle spillere reagerer på ulike måter. Vi må venne oss til forandringene. Så langt har vi klart det ganske bra. Jeg er sikker på at uansett hvem som spiller, så vil de gjøre sitt beste. Alle spillerne må omstille seg å bli vant til hverandre.

Om Atalanta

– De vil angripe. De er en trussel for alle lag i Europa. Vi må forberede oss godt. Vi kan ikke sammenligne dette med kampen i Italia. Det er en ny kamp, og vi må være påskrudd fra første sekund. Ellers vil de skape trøbbel for oss. Det blir en veldig tøff kveld.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]