Pressekonferanse:– De benytter seg av egenskapene til enkeltspillere på en utrolig smart måte

Jürgen Klopp og Trent Alexander-Arnold møtte pressen foran Atalanta-kampen.

2. nov 2020 kl 11.29 Einar Kvande

Du kan se pressekonferansen i vinduet over.

Jürgen Klopp

Om laget mot Atalanta

– Naby og Joël trente for fullt i går. Jeg har ikke tatt noen avgjørelser ennå. Vi må vente til den medisinske avdelingen gir oss grønt, gult eller rødt lys, men for øyeblikket har vi flere midtstoppere tilgjengelig enn vi trenger i startoppstillingen, så det er bra.

Om Diogo Jota

– Han er god. Slik spillere skal være når de kommer til oss! Han er i sin beste alder, 23 år, og har allerede masse erfaring. En virkelig god gutt, og en veldig god signering!

Om Xherdan Shaqiri

– Shaq spilte også en veldig viktig rolle, etter en vanskelig periode. Det er bra vi har flere enn elleve som ser ut til å være i god form for øyeblikket. Han er en allsidig spiller. Han kan spille som nummer 8, 10 eller på vingen. Noen ganger er spillere uheldige med skader. Nå er alt bra. Det er bra for ham og enda bedre for oss, for vi savnet ham forrige sesong. Han hadde stor innvirkning på kampen mot West Ham. Vi er glade for å ha ham tilbake.

– Transfervinduet er til for rykter, og noen ganger for samtaler. Jeg vet ikke noe om hva som skjedde rundt Shaqiri, men jeg er glad for at han er her. Ryktene vil starte igjen om 5-6 uker, eller når det er transfervinduet åpner igjen.

Om kampen mot Atalanta

– Dette er den største utfordringen i Champions League for oss så langt. De er et samspilt lag, med en veldig spesiell tilnærming. De ligner på Leeds i spillestil.

Om kritikken mot Mo Salah og påstandene om at han filmet seg til straffespark mot West Ham

– Jeg snakket med Mo Salah i går, og han hadde tre skikkelige merker på foten. Det ene av dem etter situasjonen der han fikk straffespark, om dere tror det eller ei. Det var åpenbar kontakt. Så nei, jeg forstår ikke kritikken.

Om Atalanta

– De er gode. De har topp spillere, og er gode på rekruttering. De er veldig godt organiserte, og spiller systemet sitt med 100 prosent overbevisning. De benytter seg av egenskapene til enkeltspillere på en utrolig smart måte.

Om at Divock Origi virker å spille best når han kommer inn fra benken

– Divock Origi har spilt veldig gode kamper når han har startet også. Barcelona og Everton er gode eksempler. Det er så mange forskjeller på å starte og komme inn fra benken.

Trent Alexander-Arnold

Om hva som har skjedd etter 7-2 tapet for Villa

– Ikke noe spesielt, egenltig. Som spillere skjønte vi at noe ikke stemte. Uken med landskamper gjorde at vi fikk det ut av hodet. Vi har akkurat kommet inn i rytmen med 2-3 kamper i uka. Vi spilte godt i derbyet, og har fått orden på sakene siden.

– Det handlet mer om å reflektere over det, for det kan ikke skje igjen. Det ydmyket oss som lag, og nå vet vi at vi ikke kan vinne kamper bare fordi vi er Liverpool FC.

– Holdningene våre har hjulpet oss de siste årene, slik at vi har kunnet rive vegger og sparke inn dører. Etter den kampen har vi klart å gjøre det igjen.

Om at laget ikke klarer å holde buret rent

– Vi fokuserer på å ta tre poeng i alle kamper. På sikt trenger vi kanskje å holde buret rent også, men nå handler det om å sørge for at vi vinner og ta de tre poengene.

Om Diogo Jota

– En veldig hyggelig fyr både på og utenfor banen. Han har funnet seg veldig godt til rette, og det er alt du kan kreve av en ny spiller. Han er allerede blitt vant til spillestilen vår, og han lærer mer hver eneste dag.

Om å ha spilt 100 Premier League-kamper

– Det er en drøm egentlig. Noe jeg er veldig stolt over. Jeg er stolt av meg selv, og takknemlig for mulighetene jeg har fått. 

Om Nat Phillips

– Det hjelper at han har trent med oss. Han forstår beskjedene som manageren gir. Det handler om å tilhøre miljøet.

Om alle skadene

– Det handler om den indre sirkelen, og laget vi spiller for. Vi vet vi kan oppnå ting, og gjøre det bra både i Champions League og Premier League. Det betyr at alt kan skje. Uansett hva som skjer, kan vi oppnå store ting.

– Du må omstille i ulike situasjoner. Det blir aldri det samme laget hver uke. Du må virkelig omstille deg. Holdningene som manageren har tilført oss hjelper. Vi savner selvsagt Virgil veldig, og det er en test for oss. En ny erfaring som vi må tilpasse oss til.

– Virgil er en enorm spiller, og dette er en av de største testene vi har hatt, for han har nesten ikke mistet et eneste minutt før dette. 

Om Melwood, som nå snart er historie

– Melwood var der jeg ønsket å være, hver eneste dag. I barndommen så jeg spillernes biler passere huset mitt på vei til Melwood. Det var der jeg også ønsket å være, og det var mer min motivasjon enn selve Anfield. Melwood var et utrolig sted for meg i oppveksten.

Om å møte italienske lag

– De er veldig gode defensivt, og vanskelige å bryte ned. Vi må finne ut hvordan vi skal klare det. Jeg tror ikke det er spesielt mot italienske lag vi sliter. Dette er første gang vi møter Atalanta. De er et utrolig lag. Det så vi forrige sesong. Det er vanskelig å trekke frem en eller to spillere, men de har et utrolig bra angrep. Spissene scorer målene, men dette er et lagspill. Vi må analysere laget deres, og finne ut hva de er gode på.

– De angriper sammen og de forsvarer seg sammen. Det er et veldig godt lag. Det er det største komplimentet jeg kan gi dem. De har de riktige holdningene, og gjør ting på riktig måte. Vi må ha en god kamp-plan, og forhåpentligvis tar vi de tre poengene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]