Klopp på pressekonferansen– Thiago, Keita og Matip er ute mot Midtjylland

Siste nytt før møtet med de danske mestrene.

26. okt 2020 kl 14.02 Arild Skjæveland

Allerede tirsdag kveld er det kamp igjen, når Midtjylland gjester Anfield.

Jürgen Klopp og Alisson Becker møtte pressen, og kom med siste nytt før tirsdagens kamp. 

Liverpool - Midtjylland spilles tirsdag kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport 1, Sumo og Viaplay.

Skadeoppdatering

Liverpoolfc.com har snakket med Jürgen Klopp før pressekonferansen, og spurt om det siste på skadefronten. Liverpool har ingen nye skader etter helgen.

– Ikke så vidt jeg vet. Ingen har fortalt om det så langt, sier Klopp.

– Jeg vet ikke helt. Ingen nye, og vi har ikke mistet noen heller.

Klopp er på plass

– Forrige uke var ikke den beste uken i livene våre. Det handler om å komme med en reaksjon, og jeg likte responsen. Guttene var klare for å jobbe hardt igjen og slåss for resultatene.

Thiago, Matip og Keita mister trolig kampen

– Jeg tror ikke det, svarte han på spørsmål om de vil være med mot Midtjylland.

– De vil trenge flere dager.

Om Midtjylland

– Jeg kjenner til klubbens historie, og hva de har prøvd på. Det er et veldig interessant prosjekt må jeg si. Jeg har sett nok av kamper og høydepunkter, så nå vet jeg mer. De er gode. Veldig gode, og det er en stor utfordring.

– I pausen min for fem år siden skulle jeg besøke Midtjylland eller Brentford for å se hvordan ting ble gjort der, men så signerte jeg for Liverpool.

– Vi spiller mot Midtjylland nå, og jeg vet ikke hva det sier om dansk fotball, men det sier om fotball at dersom du tenker raskere kan du ta store steg. De har min respekt. Vi vil ikke tenke at vi er større.

– Vi respekterer dem fordi vi forstår fotball.

– Hvordan vi går inn mot kampen? Dette er en pressekonferanse og ikke et privat møte. Dere vet hva Midtjylland gjør. 

– Midtjylland er mer direkte i oppbyggingen, og har veldig erfarne forsvarsspillere, hurtighet på kantene og er fysiske i angrep. De har en klar plan. Vi må vise at vi er klare for en skikkelig kamp.

Om sin filosofi, og om den er typisk tysk

– Jeg har aldri tenkt noe på filosofien min og sånt. Jeg har aldri skrevet det ned eller fortalt det til noen.

– Jeg har kun en tysk spiller, og det er Joel, så spillerne mine er fra hele verden. Som trener må du forstå hva laget kan gjøre og hjelpe dem. Det er en blanding av mye.

Champions League, og exiten mot Atletico Madrid

– Vi elsker denne turneringen, og gjorde det selv da vi ble slått ut for tidlig forrige sesong.

– Vi spilte en veldig god kamp i Madrid. Vi tapte 1-0, men var med. Vi spilte en super kamp hjemme og tapte. Hva mer kan vi gjøre? Prestasjonsmessig var det ingen problem. Det var en merkelig tid, og siste kamp før landet stengte ned. Det var ikke et eksempel på hvordan det skal gjøres eller ikke. Vi elsker Champions League.

– Det er Champions League, og det er Anfield. Vi får se hvor langt vi kan gå. Det er ingen garantier, men vi skal gi det et skikkelig forsøk.

Thomas Grønnemark, som jobber med både Midtjylland og LFC

– Vi er Grønnemark-gruppen! Vi så innflytelsen hans da vi analyserte dem. Han vil være stolt. Thomas er profesjonell, så han vil ikke gi oss svarene. Han er en super fyr, som har hjulpet oss mye. Innkast er viktig for oss. Det er ikke det eneste, men vi tenker mye på det.

Ber danskene jobbe med selvtilliten!

En dansk journalist lurer på hva Klopp tenker om å møte et lite lag fra et lite land.

– Dere dansker må jobbe med selvtilliten! Vi ser dere ikke som et lite land, men som en skikkelig utfordrer i denne gruppen som har fått gjort seg fortjent til å være i denne Champions League-gruppen.

– De vil komme hit og gjøre alt det de kan. Hvor stor eller liten du er må du vise i kampene.

Et forsvar uten Virgil van Dijk

– Vi gjør det så godt vi kan. Alle lag vil savne ham, for han er den beste i verden. Du må sette opp en ny lagoppstilling, og det er vanskelig, Matip er skadet også. Fab er en nummer 6, men spiller midtstopper. Trent og Robbo. De er ikke vant med hverandre, men vil bli bedre.


Da er Jürgen ferdig, og Alisson Becker er neste mann ut.

Alisson om det tidlige comebacket

– Det er fint å være tilbake først og fremst. Jeg er glad, og prøver å gjøre mitt beste. Jeg har gode fysioterapeuter som hjelper meg med å komme raskere tilbake.

– Da legen sa til meg at jeg var ute i 4-6 uker sa jeg at det ble 2-3 uker maks. Han var enig, og så har vi bare gått for det.

– Jeg ønsker bare å takke fysioterapeutene, legene, trenerne og støtteapparatet som har hjulpet meg med prosessen. 

Fabinho som midtstopper

– Fab er en stor spiller, og har gjort det veldig bra som midtstopper. Vi kommer til å savne Virgil van Dijk, for han er en av de beste spillerne i verden. Vi har spillerne som gjør at vi kan fortsette å spille slik som vi ønsker.

Om VAR

– Vi som spillere trenger ikke å tenke så mye på dommerne og VAR-avgjørelsene. Vi ønsker bare at ting skal bli så rettferdig som mulig.

– Når ting går mot deg så blir du sint eller trist, og det kan skje, men vi må bare håndtere det og fokusere på spillet. Så kan andre snakke om dommerne og VAR.

Om å vinne uten å spille bra

– Noen ganger trengs det. Du kan ikke spille 60 kamper i sesongen på samme måte. Noen ganger trenger du litt flaks. Flaks kommer etter hardt arbeid.

– Vi jobber hardt, og noen ganger vinner vi kampene uten å spille den beste fotballen. 

– Det kan ikke bli rutine. Vi prøver å spille gode kamper. Bedre, bedre og bedre, og forbedre oss. Det er det vi må prøve på.

Avansement fra gruppen

– Vi vet hvilke kvaliteter vi har, og hvilke mål vi har for sesongen. Du må ta den neste utfordringen du har foran deg.

– Nå må vi bare være fokusert på motstanderen, og forberede oss så godt som vi kan for å spille bra og ta de tre poengene.

For tomme tribuner

– Det vil aldri bli det samme uten supportere, og vi savner dem mye. Atmosfæren på Anfield på europacupkvelder er bare utrolig, men det er slik det er nå. Vi må bare komme gjennom det.

– Vi vil fortsatt føle energien fra supporterne som sitter hjemme.

Skadeperioden

– Jeg er glad for at jeg bare var ute i tre uker. Det føltes som tre måneder. Det var tøft. Du ønsker alltid å hjelpe lagkameratene og prøve å oppnå målene våre.

Om å møte Midtjylland

– For å være ærlig vet jeg ikke for mye om Midtjylland. Vi skal ha lagmøte etter dette, og da vil vi vite mer. De har kvalifisert seg til Champions League, og har gjort det bra i ligaen. De vant den siste kampen 3-2 med en sen scoring. De har selvtillit, og kommer hit med tro. Vi fokuserer på oss selv og hva vi kan gjøre.

Har brukt mye tid på å be

– Jeg har bedt mye! Jeg har også hatt mange økter med behandling. Fem-seks timer hver dag med fysioterapeutene og støtteapparatet. Etter to uker har jeg vært med keepertrenerne, fange ballen og begynne å kaste meg. Tre dager før kampen ble det mer intenst, så på fredag ga jeg det grønne lyset.

Han kjenner skaden fortsatt.

– Med hver skade du har, enten det er skulder, ankel eller kne, så føles det rart for en periode. Det er ikke smerte, og ikke noe som begrenser meg i spillet mitt. Jeg er frisk og komfortabel.

Situasjonen i verden

– Det er en vanskelig tid for alle. Mange har mistet mennesker de er glad i, og uten å kunne ta skikkelig farvel. Noen ganger glemmer vi det, siden vi er involvert med fotballen. Jeg har ikke sett foreldrene mine på sju måneder. Det er det lengste i livet mitt. Jeg kan ringe dem.

– Vi må holde troen på at ting snart kan bli bra igjen.

Om å forberede seg til Champions League-kamp

– Det er de samme forberedelsene. Vi har møtet vårt nå for å få vite litt mer om motstanderen. Treningene er de samme. Vi fokuserer på det vi kan gjøre. Hva vi kan repetere, og hva vi har gjort bra.

– Bare forberede oss mentalt, og hvile.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]