Vi fulgte pressekonferansen– Vi er fortsatt knust etter det som skjedde med Virgil. Det var fullstendig uakseptabelt

Liverpool er på plass i Amsterdam.

20. okt 2020 kl 19.03 Arild Skjæveland

Onsdag kveld starter Champions League igjen, og Liverpool skal møte Ajax i Amsterdam.

Troppen er nå på plass i den nederlandske hovedstaden, der Gini Wijnaldum og Jürgen Klopp har møtt pressen. 

Du kan selv se pressekonferansen i videovinduet øverst, eller lese hva duoen sa nedover i denne artikkelen. Wijnaldum var tydelig preget etter det som hadde skjedd med hans gode venn, og Jürgen Klopp var mer irritert enn vi vanligvis har sett ham.

Ajax - Liverpool spilles onsdag kl. 21.00, og sendes på V Sport 1 og Viaplay.

Wijnaldum starter

Et kvarter etter planen er pressekonferansen i gang. Gini Wijnaldum starter.

Første spørsmål er om Virgil van Dijk og skaden hans

– Vi er fortsatt knust. Dette var ikke normalt, men annerledes. Måten det skjedde på var veldig tøft for oss, og alle har en dårlig følelse etter det. Ingen av spillerne har sovet etter det som skjedde, og det er vanskelig å ta.

– Virgil er en så viktig spiller både på og utenfor banen. Han er en leder. Det er opp til oss å vise at vi fortsatt kan prestere uten Virgil. Vi må håndtere situasjonen, sier han.

– Situasjonen med Virgil er at vi kommer til å miste ham i en stor periode av sesongen. Det er ikke ideelt, men det er noe vi må håndtere. Vi vil gjøre alt vi kan for å fikse det.

Om å møte Ajax

– Det blir tøft. Jeg kjenner Ajax godt, og de er et lag som spiller fotball. I Champions League kan alt skje. Vi er erfarne med dette, og vet hva vi kan forvente.

Om å slå tilbake i Champions League etter tapet mot Atletico

– Det var veldig frustrerende. Vi spilte en veldig god kamp hjemme, og var litt uheldig på bortebane med målet vi slapp inn. Vi startet veldig bra, fikk målet, og scoret det andre målet i ekstraomgangene. Vi ga det bort noen minutter etter at vi hadde scoret, og det var skuffende fordi vi vet hvor vanskelig det er å score mot dem og slå dem. Vi gjorde det bra med å score to mål, men vi slapp også inn etter å ha scoret, så det var veldig frustrerende.

Nytt spørsmål om taklingen på Virgil

– Vi er selvsagt opprørt. Måten han gikk inn i taklingen på var etter min mening idiotisk. Jeg tror ikke at han ønsket å skade Virgil på den måten han gjorde det, men måten han gjorde det på – han brydde seg ikke om hva som skjedde etter taklingen. Vi har hatt mange kamper mot Everton, og etter min mening drar de det for langt.

– Vi vet at det er et derby og at alle ønsker å vinne et derby. Noen ganger går det for langt, men dette var for mye. Det er ikke bare hans takling, men dersom vi snakker om Richarlisons takling på Thiago var det også en grisete en. 

– Ting kan alltid skje i fotball. Du kan være uheldig med en takling og skade noen, men måten de gjorde det på var fullstendig uakseptabelt. Det gjør det enda verre at ingen straffes, etter at de har sett videoen.

Hvordan laget vil savne Virgil

– Alle kan se hvilken påvirkning han har. Jeg husker en gang vi spilte mot Polen uten supportere. Kameraene var ham på, og du kunne se hvilken leder han er. Han styrte alle på banen for å gjøre det enklere for lagkameratene sine. Det er en slik type fyr han er, og det vil vi savne.

Nå er Klopp på plass

Også manageren får spørsmål om Evertons spill, og kommentarene til Gini Wijnaldum om hvordan Everton-spillerne spilte.

– For noen dager siden skjedde noe som helt klart ikke skal skje i en fotballkamp. Jeg ser det på samme måte som spillerne mine gjør. Det er vanskelig å akseptere begge taklingene, men det er ikke noe vi kan forandre på.

– Vanligvis prøver spillerne å spille ballen, men ikke i disse to taklingene.

Kritisk til dommerne

– De siste fire årene har vi toppet Fair Play-tabellen, som betyr at du kan spille fotball uten denne typen taklinger. Hvorfor Michael Oliver ikke så det, vet jeg ikke – og så glemmer VAR reglene. Dersom du gjør noe galt så må du ta konsekvensene.

– De to eneste som må ta konsekvensene er Virgil van Dijk og Thiago Alcantara.

– Vi aksepterer alle at skader kan skje, men det må skje etter normale taklinger.

En ny superliga

– Jeg har absolutt ingen tid til å tenke på det. Jeg håndterer tingene som kommer fra dag til dag. Jeg har ikke peiling. Jeg er her for å forberede meg til en kamp mot Ajax.

Forventer ingenting fra Premier League

Han fikk spørsmål om klubben som har bedt om forklaring på hva som skjedde med VAR i derbyet.

– Nei, vi har ikke fått noe. Jeg har ikke hørt noe.

Dekningen på midtstopperplass

– Er det ingen som bryr seg om kampen?

– Ja, vi gikk til sesongen med tre midtstoppere, Fabinho og unggutter som cover. Det er et bra tall. En av dem får ikke spilt på lenge, så det er vrient. Dersom noen ønsker å fortelle oss at vi har gjort en feil på overgangsmarkedet, så kan du ikke alltid ha løsningene før du har problemer.

– Folk spør oss om overganger. Vi fikk vite i går at visekapteinen vår og den beste midtstopperen i verden ikke skal spille på lenge. 

Om Ajax

En nederlandsk journalist lurer på om Klopp synes synd på Ajax, som ikke kan forsterke på samme måte.

– Om jeg synes synd på Ajax? Nei. Ajax er en toppklubb. Dersom de spilte i England måtte de ha forsterket seg. Så med deres strålende ungdomssystem får de opp toppspillere, og selger dem videre for store penger. De er en sensasjonell klubb med talent i verdensklasse.

Om å møte Ajax uten Thiago og Virgil van Dijk

– Vi skal fortsatt prøve i morgen. I fremtiden vil vi kanskje savne Thiago mer men så langt har vi kun spilt én kamp med ham, og vi har vunnet noen kamper uten han. Med Virg har jeg allerede sagt alt.

– Folk er bare ikke interessert i kampen. Vi skal gjøre et skikkelig forsøk, det lover jeg. Vi har ingen unnskyldninger for noe. Vi vet hvor gode Ajax er, og vi respekterer dem mye. Vi spilte nesten mot dem for to år siden, og det skjedde ikke. Det er ikke vår feil, men nå er vi her og skal spille mot dem.

– Det er en flott stadion, et supert lag, en super by, det er sånn Champions League skal være, utenom at det spilles uten supportere på stadion så er det nesten perfekt. Alt annet handler om fotball. Du kan sjelden spille med akkurat det laget som du ønsker å spille med fra starten av uken, fordi det er så mye som kan skje. 

Misfornøyd med fokuset

Det har stort sett kun vært negativt fokus på dagens pressekonferanse, på grunn av situasjonen med Virgil van Dijk. Jürgen var ikke spesielt imponert over spørsmålene

– For tre uker siden sa folk at vi kunne vinne alt, og nå, tre uker senere, sies det at vi ikke har en sjanse. En må beholde roen.

– Vi må vise alle at de tar feil. Jeg er kun interessert i det beste for Liverpool og spillerne. Forhåpentligvis vil resultatene de neste ukene roe ned alle, men jeg kan ikke love noe.

Skadene til Matip og Thiago

– Vi har mange spillere her, men Joel er her ikke. Det var alltid klart at han ikke kom til å starte etter Everton. Det er en god sjanse for at han blir involvert til helgen.

– Thiago er ikke her. Jeg vet ikke for hvor lenge han er ute. Det er to spillere som sliter etter helgen, men jeg liker laget mitt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]