Klopp møtte pressen foran Arsenal-kampen:Henderson fortsatt ute med skade

Joe Gomez og Billy Koumetio er tilbake i trening, men Joel Matip og Jordan Henderson er fortsatt ute.

25. sep 2020 kl 13.03 Jens Bessesen

Liverpool møter Arsenal to ganger på en uke. Første kamp er i Premier League på Anfield mandag klokken 21.00. 

Begge lag har åpnet sesongen sterkt, med full pott og seks poeng hver. Liverpool har slått Leeds og Chelsea, mens Arsenal har slått Fulham og West Ham. Lagene har dessuten gått videre i ligacupen og møtes i fjerde runde kun dager etter ligaoppgjøret.

Vi fulgte pressekonferansen til Jürgen Klopp. 

Premier Leagues krisepakke til Football League

Klopp ble spurt hva han synes om at Premier League ser ut til å gi en økonomisk krisepakke til klubbene i Football League. 

– Jeg mener de som har mye bør hjelpe de som har lite. Jeg kjenner ikke helt til strukturen i England. I Tyskland er de øverste divisjonene under samme paraply. For alle klubber er det en vanskelig tid. I fotball bør vi hjelpe hverandre, sier Klopp. 

Rhian Brewster

– Vi snakker ikke om overgangsrykter her. Han var ikke i troppen i går, du kan tolke det som du vil. Ingen nyheter, sier Klopp. 

Naby Keitas utvikling

– Naby gjør det veldig bra. Han var veldig god i begynnelsen. Han har vært uheldig med skader og brukt tid på å lære språket og bli kjent med gruppa. Men nå gjør han det bra, og har startet de to første ligakampene. 

Å møte Artetas Arsenal sammenliknet med tidligere Arsenal-lag

– Jeg vet ikke om jeg skal sammenlikne, men Mikel Arteta har på kort tid at han er en eksepsjonell manager. Strukturen i laget og balansen i laget er bra. Godt organisert, men spillerne har også frihet. Han har gjort en imponerende jobb. Jeg tror ikke mange i fjor trodde at de ville vinne et trofé, men nå har de vunnet FA cupen og Community Shield. En tøff motstander. 

– Alle spillerne er involvert i forsvarsspillet deres. De forsvarer seg i 5-4-1, som er vanskelig for motstanderen. I tillegg er de farlige på kontringer. Vi har spilt mot dem to ganger. I Community Shield var det en åpen kamp, og vi var litt uheldige. I ligakampen hjalp vi dem ved å gi dem to mål. Vi spilte godt og kunne vunnet, men gjorde det ikke. Jeg kan si mye positivt om Arsenal fordi det er sant, men jeg tror vi har en sjanse på mandag. 

60 kamper ubeseiret på Anfield

Liverpool har ikke tapt en ligakamp på Anfield siden april 2017. 

– De eneste gangene jeg tenker på det tallet er når noen spør. Så glemmer jeg det, for jeg er ikke interessert. Vi har vunnet hjemmekamper på mange måter. Vi føler oss bra i vårt hjem. Men det er ingen hemmelig oppskrift. Vi forventer aldri å tape, men forventer ikke å vinne heller. Vi vil fortjene tre poeng. 

– Hele forrige sesong var veldig intens. Jeg vet ikke om vi kan bli bedre enn forrige sesong. Vi er offensivt orienterte, men uten en god defensiv struktur har du ikke en sjanse. Vi vant 2-0 og 4-3, og etter den første kampen sa nok mange det var problemer defensivt. Vi har ikke store defensive problemer. Vi gjør bare vårt aller beste i hver kamp.

– Hvis laget fra i går (seieren mot Lincoln) hadde hatt en annen drakt hadde jeg fortsatt visst at det var oss. Det er identiteten vår. 

Skadesituasjonen

– Joe Gomez skal være tilbake i trening i dag. Billy Koumetio er tilbake i trening. Joel Matip og Jordan Henderson er fortsatt ikke tilbake i trening. 

Thiago

– Vi får se hvordan vi setter opp laget. Jeg trenger ikke sette opp laget i dag, men han er i diskusjonen. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]