– Selv uten trening er Thiago den perfekte spilleren for en slik situasjon

Jürgen Klopp var en veldig glad mann etter at laget hans fikk med seg tre poeng fra Stamford Bridge.

20. sep 2020 kl 20.31 Arild Skjæveland

Mange har forventet at Chelsea skal blande seg inn i kampen om ligagullet denne sesongen, etter de mange storkjøpene de har gjort i sommer.

Da er det ekstra deilig å få med seg alle tre poengene fra Stamford Bridge, for andre sesong på rad.

Liverpool dominerte kampen også frem til utvisningen, men da det ble spill mot 10 mann var dominansen enorm. Mye av grunnen til det var innbytter Thiago Alcantara, som kom inn for debuten sin i pausen, selv om han kun hadde hatt «halvannen treningsøkt» med sine nye lagkamerater.

– Vi bestemte oss for Thiago, for selv uten trening er han den perfekte spilleren for en slik situasjon, sier Klopp om å sette inn sin nye nummer 6 ifølge Liverpool Echo.

Han kom inn for kaptein Jordan Henderson. Mellom linjene kunne det høres ut som 30-åringen hadde fått en kjenning med noe.

– Vi vet at det var en annen type kamp i andreomgang. Vi prøvde å finne løsninger. Jeg liker måten vi gjorde det på i en vanskelig kamp. Vi måtte bevege ballen hurtigere, og så kom det røde kortet som endret kampen. Hendo hadde fått en smell, og vi ville ikke ta noen sjanser. Ali redder en straffe, Thiago debuterer. Dersom Hendo ikke er skadet så er det perfekt, sier Klopp.

– Vi kjøpte Thiago av ulike grunner. En av dem er mot lag som forsvarer seg dypt. Vi har forbedret oss mye på det. Det er noe som passer ham, og kommer naturlig. Det liker jeg. Det er en av mange grunner, sier manageren.

Strafferedning og Fabinho i midtforsvaret

Joe Gomez, Joel Matip og Billy Koumetio var alle uaktuelle til kampen, og Klop gikk for Fabinho i midtforsvaret uten Sepp van den Berg på benken. Liverpool.no hadde Fabinho som banens beste spiller, og også tyskeren var imponert over det Fabinho viste i en posisjon han bare har spilt et par kamper tidligere.

– Dersom Sadio ikke scorer to mål, er Fabinho en god kandidat for å bli banens beste. Det var en veldig god kamp, sa Klopp.

– Jeg likte prestasjonen veldig godt. Tre poeng, og vi viste alle at vi var klare. For oss handler det om å kjenne på måten vi spiller på, og forbedre oss. Chelsea på bortebane vil alltid være en av de vanskeligste bortekampene vi spiller.

Alisson Becker var lenge arbeidsledig, men reddet så Jorginhos straffespark. Etter det gjorde han nok en god redning.

– Jeg vet ikke om jeg må sammenligne hvor glad jeg er, men i forrige uke var jeg glad, og nå er jeg glad igjen, av ulike grunner. Jeg er ikke sikker på om jeg mener det er straffe, men Ali gjør redningen. Det var en skikkelig lagseier.

Observante journalister på tribunen fikk med seg at Klopp kjeftet i retning sin egen benk da Andreas Christensen fikk det røde kortet, etter at noen skal ha jublet da Paul Tierney gjorde om sin avgjørelse og viste ut dansken. Det skal ikke ha vært noen av spillerne.

– Det var ingen av innbytterne, men en annen i støtteapparatet. Jeg sa det til ham, men det er ingenting å snakke om.

Liverpool-spillerne så i alle fall ikke mette ut søndag kveld – som noen har fryktet etter at laget vant ligagullet i fjor.

– Vi må vise denne sulten hele tiden. For oss er det veldig viktig at vi bare har oss selv å overbevise, sier manageren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]