Fem ting om kampen:Målhungrige Mané sørget for seier mot reduserte Chelsea da supporterne fikk en smakebit av Thiagos repertoar

Effektive Mané sikret seier i storkampen mot Chelsea, og Liverpool-supporterne fikk endelig se Thiago i Liverpool-drakta. Her er fem ting om den komfortable kampen.

Optimistisk kampinngang

Sjelden har det vært mindre fokus på et storoppgjør mot Chelsea enn før helgens viktige kamp. 

Torsdag ble det kjent at Liverpool hadde kommet langt i samtaler med Bayern vedrørende et kjøpt av Thiago Alcantara, fredag ble overgangen offentliggjort og lørdag ble signeringen av Diogo Jota for over 40 millioner pund klar. 

Liverpool-supportere fikk ønsket om forsterkninger til den tittelvinnende stallen oppfylt og vel så det. 

Thiago smilte fra øre til øre gjennom oppvarmingen, og Jota slikket seg sannsynligvis om munnen av tanken på å slutte seg til Klopps mesterlag.

HUMØR: Thiago kunne ikke vente på å ikle seg Liverpool-drakta.

HUMØR: Thiago kunne ikke vente på å ikle seg Liverpool-drakta.

Den hendelsesrike kampoppbygningen gjenspeilet seg imidlertid ikke på banen umiddelbart. 

Forsiktig førsteomgang

De to lagene tok og følte på hverandre i den første omgangen, og både Frank Lampards menn og Klopps mannskap så ut til å være fornøyde med tingenes tilstand. 

Timo Werner skapte noe problemer for stopperreserven Fabinho, men ingen av lagene greide å skape de store sjansene i den første omgangen. Mot slutten av omgangen sørget imidlertid kapteinen for overtak til de rødkledde. 

Jordan Henderson serverte en perfekt vektet pasning bak Chelseas forsvar til Sadio Mané, som ble revet ned av Andreas Christensen da han skulle forsøke å overliste en utrusende Kepa.

Dommer Tierney valgte å trekke opp et uforståelig gult kort, men etter en kjapp titt på VAR-skjermen endret han det feilaktige gule kortet til et direkte rødt kort til Chelseas midtstopper.

SÅ RØDT: Christensen fikk tildelt et klokkeklart rødt kort.

SÅ RØDT: Christensen fikk tildelt et klokkeklart rødt kort.

Boksåpneren Thiago

Da Liverpool skulle forsøke å trenge gjennom Chelseas ti manns sterke forsvarsmur i den andre omgangen valgte Klopp å slippe Thiago løs. 

Midtbaneeleganten erstattet Jordan Henderson i den dype midtbaneposisjonen og begynte med en gang å spre millimeterpresise pasninger med de følsomme beina. 

ENTRER BANEN: Liverpool-supportere fikk et etterlengtet syn av Thiago på fotballbanen ikledd Liverpool-drakta.

ENTRER BANEN: Liverpool-supportere fikk et etterlengtet syn av Thiago på fotballbanen ikledd Liverpool-drakta.

Man må være i den ypperste verdensklasse for å tre sømløst inn i det veldrillede Liverpool-laget - det er bare Mo Salah og Virgil van Dijk som har klart det de siste sesongene - men den spanske nyervervelsen begynte umiddelbart å orkestrere spillet.

En uheldig og uvøren inngripen førte til uvelkommen spenning med et straffespark til blåtrøyene, men Alisson reddet sin nye lagkamerat. Dersom dette bare var en smakebit på verdens beste midtbanespiller har vi med hjertene i Liverpool mye glede i vente!

Målhungrige Mané

Bare fem minutter etter Thiagos innhopp kom gjennombruddet.

Fronttrioen broderte seg gjennom et dyptliggende Chelsea-forsvar og Roberto Firmino fant Manés hode med et lurt innlegg. Senegaleseren leverte et velplassert hodestøt utenfor Kepas begrensede rekkevidde. 

Snaue fem minutter etterpå var 28-åringen nok en gang frempå da han presset frem en feil fra Chelseas målvakt og enkelt kunne sette inn sitt andre for kvelden. 

Forrige helg stjal rekkekameraten Salah overskriftene. Denne helgen beviste Mané at kampen om toppscorertittelen i klubben vil bli like jevn som den har vært de siste årene. 

HØYTFLYVENDE: Senegaleseren åpnet scoringskontoen mot Chelsea.

HØYTFLYVENDE: Senegaleseren åpnet scoringskontoen mot Chelsea.

Tilbake på tronen

Mané leverte ett av sine vante høye svev etter å ha satt inn sitt andre for kvelden, og hans bidrag førte Liverpool tilbake der de hører hjemme. 

De regjerende mesterne er bare ett mål unna deres egen trone, og «angrepet» på ligatittel nummer 20 har for alvor startet!