KAN FÅ NY PRIS: Jürgen Klopp kan ta hjem en ny pris, men får hard konkurranse av to tyskere.

Klopp nominert til UEFA-pris

Tre tyskere kjemper om å bli årets trener.

23. sep 2020 kl 16.31 Jens Bessesen

Liverpool FC melder på sine offisielle sider at Jürgen Klopp er nominert til UEFAs Årets trener-pris. Klopp er nominert sammen med sine landsmenn Hansi Flick og Julian Nagelsmann. Førstnevnte vant både Bundesliga, den tyske cupen og Champions League, mens Nagelsmann ledet RB Leipzig til en sterk semifinale i Champions League. 

Det er trenere selv som har stått for nominasjoner, sammen med journalister fra UEFAs 55 medlemsland. Trenere fra 80 klubber som deltok i fjorårets Champions League og Europa League har stemt frem tre kandidater hver, og til slutt er det altså de tre nevnte tyskerne som har fått flest stemmer. 

Hvem som har fått aller flest får vi vite 1. oktober, i forbindelse med trekningen av gruppespillet i Champions League. Seremonien finner sted i Nyon i Sveits.  

Klopp har allerede fått flere individuelle priser fra tiden i Liverpool. I 2019 ble han blant annet kåret til årets trener i verden av FIFA, mye takket være Champions League-triumfen, mens han i sommer mottok prisen som sesongens manager i Premier League etter det suverene gullet. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]

PersonvernerklæringVi bruker infokapsler for å bedre opplevelsen på sidenMer info