Vi fulgte pressekonferansen– Dersom Brewster hadde vært 25-26 år gammel kunne han blitt og ventet på sjansen, men situasjonen er annerledes når han er yngre

Les hva Jürgen Klopp sa til pressen.

2. okt 2020 kl 12.40 Arild Skjæveland

Kampene kommer tett. Søndag kveld er det ny kamp i Premier League, når Liverpool skal til Villa Park. Det er den siste kampen før landslagspausen.

Det vil være mye på agendaen når Klopp møter pressen kl. 13.30. Champions League-trekningen, det forestående salget av Rhian Brewster og transfers, skadesituasjonen og status på Jordan Henderson forventer vi å få en oppdatering på.

Se pressekonferansen i videovinduet øverst, og les hva manageren sier i denne saken. Den oppdateres fortløpende.

Første spørsmål er om Rhian Brewster

– Er det bekreftet? Veldig morsomt! Bare fordi det står i en avis, betyr ikke at det er bekreftet. Det er ingenting å melde.

– Beklager. Kanskje pressekonferansen kommer for tidlig, men vi kan ikke flytte den nå. 

Om overgangsvinduet

– Hvor mange jeg forventer skal dra? Det er ikke noe tall. Overgangsvindu handler om hvem vi skal kjøpe for media og supportere, men stallen er det viktigste i en fotballklubb. Det handler om å gi guttene en følelse av at de trengs, og er på riktig sted.

– Jeg kan fint jobbe med 24-25 kamper gjennom en lang sesong, det er ikke noe problem. Dersom en spiller ikke føler seg komfortabel, så må vi ha en samtale. Det er det som foregår for øyeblikket, sier han.

Endringen med handsregelen

Dommerne vil bli bedt om å vise mer skjønn denne helgen.

– Det vi alle ønsket med VAR var å få klare og riktige avgjørelser. Det er viktig at vi holder reglene så enkle som mulig. Det er fortsatt en del jobb igjen før vi får klarhet i det.

– Måten vi tolker offside på nå er heller ikke så kult.

– Det er fortsatt rom for noen vanskelige og rare avgjørelser også i fremtiden. Jeg vet at dommerne ikke ønsker det, men de må holde seg til reglene. Eric Dier-situasjonen vil fortsatt være hands nå, fordi det er reglene.

Snakker om sommerkjøpene

– Det er ikke den letteste prosessen. Kostas er nå skadet, og det er ikke så kult. Men han ble integrert på tre minutter, for han er den type person.

– Thiago startet ganske bra, men er ikke tilgjengelig nå av andre grunner.

– Diogo Jota har spilt halvannen kamp, men ser lovende ut, og han trenger så klart tid.

Mener alle lag har forbedret seg

– Dersom du virkelig skal angripe for tittelen denne sesongen, så må du forbedre deg – for alle andre vil forbedre seg. Alle lagene har blitt sterkere etter dette overgangsvinduet, og Aston Villa er et av dem.

– Traoré og Barkley er to veldig gode signeringer.

Curtis Jones, som er kalt opp til U21-landslaget

– Det er forbedring på flere nivået, personlig og sportslig. Når et stort talent er med, vokser opp og modnes så er det noe jeg liker veldig godt. 

– Curtis er en viktig del av denne troppen, og det er allerede en stor prestasjon. Det er stort. Ingen ville sovet dårlig dersom jeg fortalte dem at Curtis startet i morgen i en Premier League-kamp.

Champions League-trekningen

– Jeg vet ikke alt om alle kampene Midtjylland spilte i fjor, men alle lag som er i Champions League er der av en grunn. De er veldig gode fotball-lag. Det er det viktigste du må vite.

– Atalanta har vært den store overraskelsen i Italia, og har startet veldig bra igjen. Ajax er kjent for sensasjonell ungdomsutvikling og fotball. De har mistet noen spillere, men har også fått noen inn.

– Jeg gleder meg, og neste uke har jeg tid til å forberede meg. Det trengs, for vi skal møte dem umiddelbart etter landslagspausen.

Mer om Brewster

– Rhian var alvorlig skadet. Han spilte en veldig god halv sesong mot Swansea, og scoret for oss i pre-season. Dersom han var 25-26 år gammel kunne han ha ventet på sjansen sin, men situasjonen er annerledes når han er yngre.

– Jeg vet ikke hva som vil skje, men kanskje vil det gi mening (med en overgang).

Henderson er skadefri igjen

– Han er ikke skadet lenger, og vil delta på deler av treningen i dag.

– Jeg har snakket med Gareth Southgate, og han vil bruke tiden med England for å komme i kampform, og ha det som en liten pre-season etter å ha vært skadet.

– Jeg vet ikke om han vil bli involvert mot Aston Villa.

Spillerne som skal langt på landslagsoppdrag

– Som med familie i disse tider, ønsker du å ha dem så nær deg som mulig. Jeg er litt bekymret, for det er vanskelig å komme i kontakt med alle fotballforbundene rundt i verden. Informasjonen vi får fra forbundene er ikke perfekt. Som fotballklubb er du ganske alene når det kommer til slike ting.

– Premier League og TV-selskapene gir oss en utfordring, og de bryr seg ikke om spillerne våre spiller i Peru på onsdag kveld. De sier at de da kan spille igjen tidlig på lørdagen.

– Dersom de tar rutefly, vil de ikke være tilbake igjen før på fredag.

– Jeg klager ikke, og vet det er vanskelig, men her virker det ikke som Premier League og TV-selskapene bryr seg.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]