Pressekonferanse:– Det blir en helt annen kamp

Pep Lijnders snakket om Thiago, skader og ungguttene på onsdagens pressekonferanse.

30. sep 2020 kl 13.19 Jens Bessesen

Følg pressekonferansen i videoen over fra klokken 13.30. 

Pep Lijnders møter journalistene foran torsdagens møte med Arsenal. Vi oppdaterer saken fortløpende med det som blir sagt underveis. 

Thiagos positive koronatest

– Helse og familie er det viktigste i livet, så kommer fotball. Vi ønsker både ham og alle som kjemper mot viruset god bedring. Vi vil ikke kommentere enkeltspilleres situasjon. 

Får spørsmål om han er bekymret for at det har spredd seg til resten av troppen. 

– Vi har tester både gjennom Premier League og privat. Vi må være disiplinerte. Vi tester med en gang, så alt er ok. 

Skader

– Vi vil evaluere Jordan Henderson på fredag inn mot Villa-kampen. Joel Matip kommer seg, men vil ikke være klar før etter landslagspausen. Kostas Tsimikas fikk en smell mot Lincoln, vil ikke være involvert i noen av kampene (mot Arsenal og Aston Villa). Ox gjør det bra, men trenger litt mer tid. 

Arsenal-kampen

– Det blir en helt annen kamp, med vinn eller forsvinn. Mikel har fått inn en klar identitet i Arsenal. Den gjelder uansett om man bytter på laget. De vil prøve å forbedre seg fra mandag, men det er samme for oss selv om det bare er to dagers mellomrom. Det handler om å få hvile. Noen hadde fri i går, mens andre har forberedt seg til kampen. 

Neco Williams ble hetset etter Lincoln-kamp

– Neco er en «doer». Hvis du ikke prøver feiler du heller ikke. Vi vil ikke ha spillere som ikke tar risiko. En av de viktigste lærepengene for unge spillere er at det er en svakhet hvis du blir opphengt i hyllest eller kritikk. Han tok det veldig fint. Vi har snakket med ham. 

Billy Koumetio

– Billy har en klar framtid i klubben, men han er en veldig ung gutt. Spilte bare 60 minutter i U18-kampen av medisinske årsaker. Vi er glad for hvordan det går så langt. Vi har avgjørelser å ta i dag (om laget i morgen), så vi får se. 

Rhian Brewster

– Transferpolitikk og rykter skal ikke snakkes om her, det forblir i styrerommet. 

Xherdan Shaqiri

– Han hadde en fantastisk kamp mot Lincoln, i en ny posisjon. Det gjør det mer imponerende. For ham selv å starte etter så lenge. Hvis vi forventer noe fra Shaq er det at han dikterer kampen og ser etter offensive løsninger. Jeg er glad for at han kunne vise sin vilje med ballen. 

Intens kamp mot Arsenal

– Arsenal-kampen var en av mine favorittkamper siden jeg kom inn. Vi kom under 0-1, men fortsatte å spille som et lag. Dominerte i alle øyeblikk i 95 minutter, med press og oppbyggende spill. Vi er veldig fornøyd med kampen. 

Takumi Minamino

– For en vilje! Han er noen som gjør laget bedre. Profesjonaliteten på og utenfor banen er fantastisk. Han gir alltid alt. Hvis du allerede er god blir det veldig interessant. Vi er veldig fornøyd. 

Diogo Jota

– En stor vilje til å lære spillet vårt. Han er på samme nivå teknisk som vår fronttrio. Det er vanskelig å coache intuisjon i boksen, og instinktet til å være på rett sted til å score. På ti minutter hadde han tre-fire gode muligheter til å score, det er lovende. 

Curtis Jones

Scoret vinnerstraffen mot Arsenal for et år siden i ligacupen. 

– Han er en type vi virkelig liker. Han er modig og har riktig type selvtillit. Den typen som kommer med trening og vilje til å forbedre seg og lære. Utviklingen har vært god. Han er den mest offensive midtbanespilleren vi har. Han er den første til å bevege seg inn i boksen, den første til å skyte. De unge spillene er ikke talenter, men verdifulle medlemmer av stallen. En gutt fra byen, så ambisjonen og lidenskapen er alltid der. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]