Pep Lijnders: – Vi kjøpte Thiago for å fortsette å være uforutsigbare. Jota vil passe rett inn hos oss

Siste nytt før kampen mot Lincoln City.

23. sep 2020 kl 12.19 Arild Skjæveland

Torsdag kl. 20.45 skal Liverpool møte League One-laget Lincoln City i ligacupens tredje runde. Kampen skal sendes på Viasport 1 og Viaplay.

I dag møtte Pep Lijnders pressen før kampen. Det at Jürgen Klopp overlater det ansvaret til sin assistent, gir kanskje også et hint om hvilket lag de helrøde kommer til å stille i torsdagens kamp. Vi forventer oss store utskiftninger.

Se pressekonferansen i videovinduet øverst, og les hva assistenten sa i denne artikkelen. 

Skadesituasjonen

Lijnders kom med en rask oppdatering på situasjonen til Henderson, Gomez og Matip. Han sa det samme som før pressekonferansen, men la til at det var hamstring både for Henderson og Matip.

Thiago

– La oss starte med Thiago. Gode lag trenger gode spillere. Dette laget fortjener en spiller som ham. Han vil sørge for at vi fortsetter å utvikle oss.

– Lag tilpasser seg, og ønsker å ødelegge planene våre. Vi må fortsette å være uforutsigbare, og det gjør han for oss. Vi kjøpte ikke et problem, men en løsning.

Jota

– Han har en så stor fremtid foran seg. Han er som et «pressemonster». Han vil passe rett inn.

– Jeg har kjent ham siden han var veldig ung. Han er fra byen Porto. Vi spilte mot ham da han var en ung gutt. I Portugal sier de alle at Liverpool har gjort et veldig godt kjøp. Han vil passe veldig godt inn i spillestilen vår, og teknisk er han like god som de tre vi har på topp. Alle tingene vi har hørt om ham er sant.

Laget mot Lincoln

– Det gode med denne gruppen er at vi har skapt en mentalitet der vi ser på neste kamp som en finale. Vi vil ha et godt lag som representerer oss i morgen.

– Laget i morgen vil være et sterkt lag. Noen av dere vil bli overrasket, tror jeg.

Rhian Brewster

– Disse tingene må diskuteres på styrerommet, og ikke med pressen. Vi kan ikke diskutere sånt med dere like før overgangsvinduet stenger.

Om Korona-situasjonen

– Vi har store bekymringer, ikke bare med fotballen men i samfunnet. Det viktigste er å være disiplinert. Dersom du ser på Melwood, så er det nesten blitt som et sykehus hvordan vi behandler spillere og fotballen. Vi beskytter våre mest sårbare hos oss.

Unggutter mot Lincoln?

– Det handler om å finne en god balanse. Det er en god turnering for å kombinere talent og rutine. Vi vil spille mot et lag som vil forsvare seg dypt, og kontre med fart på vingene. Laget vi sender ut vil være et som er godt forberedt.

Fabinho som midtstopper

– Det viser hvilken karakter han har, at han alltid er klar for å hjelpe laget og ofre seg selv. Dersom du så forskjellen på Leeds-kampen og Chelsea-kampen, så må forsvaret vårt få skryt for hvordan vi forsvarte oss. Vi kontrollerte bevegelsene til Werner.

– Jeg sier alltid at det som skal til for å stoppe et mål er 22 bein og to hansker.

– Vil vi ha Joel og Joe tilbake? Ja, gjerne. Men Fabinho kan spille supre kamper der også, så lenge vi forsvarer oss slik vi gjorde mot Chelsea.

Billy Koumetio

– Han sjekkes nå. Han har ikke trent med laget de siste dagene. Forhåpentligvis kan han trene med laget i dag.

– Han er et skikkelig talent. Han trenger tid, men er et stort talent. Vi ønsker å gi ham tid, og det er den viktigste avgjørelsen vi må ta, men han er en veldig høy midtstopper som dere allerede har sett. Han er veldig god i lufta, og ikke bare på dødballer. Han kan få ballen der han ønsker. Vi ønsker å gi ham muligheten til å utvikle seg, hjelpe oss og bli en god midtstopper for fremtiden til Liverpool FC.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]