– Det høres ut som en veldig god deal for Liverpool

Torbjørn Flatin ønsker Rhian Brewster lykke til videre – og tror det er en god deal for begge parter.

2. okt 2020 kl 11.13 Arild Skjæveland

Rhian Brewster er på vei til Sheffield United, etter at klubbene har blitt enig om en overgangssum på 23,5 millioner pund. Liverpool har i tillegg muligheten til å kjøpe spilleren tilbake innen tre år, etter at det ble satt en klausul inn i avtalen. Det er ikke oppgitt hvilken sum de helrøde i såfall må ut med.

Tidligere redaktør i Kopite, Torbjørn Flatin, tror Sheffield United vil være nærmere nivået hans slik han er som spiller i dag.

– Jeg ønsker Rhian Brewster lykke til videre, og det tror jeg alle Liverpool-fans gjør. Han gjorde et ærlig forsøk, men har vært uheldig med skader etter å ha vært noe av det heteste i engelsk fotball. Han var toppscorer for England da de vant U17-VM sammen med Phil Foden og Jadon Sancho, sier Flatin om unggutten.

– Det er spiss han er, og er han god nok som spiss for en topp fire-klubb? Personlig faller jeg ned på nei, det tviler jeg på. Det at han kan spille spiss, men ikke som for eksempel kant i 4-3-3 som Jürgen Klopp legger opp til, gjør ting vanskelig.

– Når du er spiss, så må du prestere de gangene du får sjansen, og det vil være veldig store krav til det han kan utrette foran mål med scoringer og alt annet, og totalt sett føler jeg at han kommer litt til kort, sier han videre.

– Jeg tror han vil få en fin karriere, og score en del mål, men på sitt nivå. Det tror jeg dessverre er litt under det nivået Liverpool har nå.

– En veldig god deal

Flatin mener det er en god avtale. Spesielt siden klubben også har sikret seg 15 prosent fra et eventuelt videresalg.

– Det er en god deal, og dette må vi være veldig fornøyd med. Det at vi får prosenter fra videresalg er positivt, og betyr at vi kan få en sjekk i posten siden.

– Det høres ut som en veldig bra avtale. Jeg tror Liverpool-supportere håper at han gjør det bra i Sheffield United. Han har hatt skadetrøbbel. Liverpool-supporterne unner Danny Ings suksess, og jeg tror ikke det vil være ulikt for Brewster. Det er en unggutt som du føler har gjort en ærlig innsats, og som har en herlig innstilling, men har vært litt uheldig og kommer dessverre litt til kort.

– Når du blir lånt ut fra Liverpool FC under Klopp, sender det ofte et signal om at det er begynnelsen på slutten. Det behøver ikke å være det, men de fleste som sendes ut på lån har ikke vært i nærheten av å tilrive seg en plass i startelleveren.

Det ventes at Brewsters overgang til Sheffield United bekreftes i løpet av dagen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]