– Alle kom tilbake i god form fra landslagene

Dette sa Jürgen Klopp på pressekonferansen før lørdagens kamp mot Everton.

16. okt 2020 kl 13.39 Jens Bessesen

Jürgen Klopp skal klokken 14 møte pressen foran lørdagens kamp mot Everton. 

Liverpool har mye å revansjere etter den forrige Premier League-kampen som endte med 7-2-tap mot Aston Villa. I mellomtiden har det vært landskamper med mange røde involvert, og de fleste var ikke tilbake på treningsfeltet før torsdag. 

Klopp har fått både Thiago Alcantara og Sadio Mané tilbake fra isolasjon etter at de har vært smittet av koronaviruset. Joel Matip har også vært å se på treningsfeltet etter å ha vært skadet. 

Saken oppdateres fortløpende med det som blir sagt på pressekonferansen. 

Om derbyet

– Jeg har tapt nok derbyer til å kjenne hvordan det føles. Alle kampene mot dem er vanskelige. Det er mye oppbygning rundt disse kampene og det er tøft på bortebane. Vi har alltid vært med i kampene. Vi har alltid hatt respekt for Everton, også denne gangen. Nå ser de spesielt gode ut. 

Om hektisk landslagspause

– Det høres alltid ut som jeg klager på noe jeg ikke jeg kan endre på. Journalistene kan heller skrive hva dere synes om at man spiller i Peru på onsdag og Premier League på lørdag. Alle kom friske tilbake fra landslagene. Vi har hatt en og en halv dag til å gjøre dem kampklare. 

Project Big Picture

– Det er viktig å snakke om. Ofte må det være en krise for at vi begynner å snakke. Jeg er glad for at folk snakker om endring. Det er kompetitivt og ingen vil endre det. Jeg har ikke vært involvert, bare informert. Alle jeg kjenner som var involvert er opptatt av fotball. Om Liverpool og fotball generelt. Nå kan andre folk gjøre opp sin mening. Det er ting vi kan forbedre. Det er positivt at dette blir snakket om. 

Kan Ancelottis Everton kjempe i toppen?

– De har gjort gode overganger og Carlo er en sensasjonell manager. Han har bygd noe bra og laget ser veldig bra ut. Jeg skulle ønske jeg kunne si noe annet, men det er ikke mulig. Det blir en utfordring for oss. Mange lag gjorde gode overganger i vinduet. Vi må være klar for hver kamp. I morgen, om under 24 timer, vil vi vise det. 

Ti år siden Everton vant derbyet

– Det har ingen betydning. Jeg håper det fortsetter, men vi har aldri tenkt på det. Vi vet det må jobbes hardt og vi vil være klare. 

Ville resultater i Premier League. Går det ut over konsentrasjonen at det ikke er fans på tribunen?

– Det ser sånn ut. Ingenting annet enn resultatene er endret. Publikum skjerper fokuset. Men det er ingen unnskyldning, for ett lag scoret syv og det andre scoret to. Så det er mulig å bruke situasjonen. Vi vet vi må klare oss uten hjelp fra publikum. 

Salah i form

– Han har vært veldig god. Mye involvert i spillet, og en skarp avslutter. Veldig bra sesong så langt. 

Å få spillere tilbake på torsdag, og i tillegg skal testes for korona, hva betyr det for lagoppstillingen?

– Begge lag hadde spillere borte. Det er første gang de har spilt tre kamper i en landslagsperiode. Det burde ikke skje to ganger med tidlig avspark. Vi tar avgjørelser om laget og noen ganger må vi tenke igjen hvis det dukker opp noe. De fleste forbund har vært veldig opptatt av testing. Vi har prøvd å få spillere tilbake i privatfly. Når du kommer tilbake trenger du ikke testes, for Premier League stoler på forbundene. Men vi tester uansett. Så venter vi på resultatene. Vi forventer at alle er negative. 

Skadenytt og Alisson

– Alisson ser bra ut. Tar store steg. Vi har ikke tidslinjen klar. Naby er ikke klar. Oxlade fremdeles skadet. Alle kom tilbake i god form fra landslagene. 

Viktigere kamp fordi byen er i lockdown?

– Derbyet er stort for Liverpool. Byen er ikke helt 50/50, men mange heier på Everton og resten heier på Liverpool. Selv om man ikke er interessert kan man ikke ignorere fotballen. Vet ikke om det blir viktigere på grunn av koronasituasjonen. Det er ikke normalt noe sted for tiden. Kampen er like viktig som alltid. 

Hvor forsiktig må du være med spillerne som har hatt Covid-19?

– Vi lærer mye hver dag om det. De har vært i trening fem-seks dager. Vi vurderer det hver dag. Vi sjekker om de er mer utmattet enn vanlig, men begge ser bra ut. Vi ville aldri risikert noe. De siste dagene i karantenen er spillerne klare selv om de ikke kan gå ut. De trener hjemme. Når de trener igjen starter de ikke fra null. De er i form. Det er så mye nytt for øyeblikket. 

Uten publikum, har du endret hvordan du kommuniserer med spillerne?

– Det er øyeblikk hvor jeg vil få fram et poeng og spillerne ikke ser på meg fordi de vet hva jeg skal si. Vi kan kommunisere mer og bedre, men fotball er ikke en idrett der du burde kommentere hver situasjon på banen. Det er en av veldig, veldig, veldig få fordeler med tomme tribuner. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]