Liverpool møter FC Midtjylland på tirsdagDette er spillerne Liverpool bør se opp for hos de danske mesterne

Det blir klubbens første møte med FC Midtjylland.

26. okt 2020 kl 09.35Arild Skjævelandaskjaeveland

Det er ikke lenge til Champions League starter opp igjen. Liverpool har blitt trukket i gruppe D, og skal møte Atalanta, Ajax og Midtjylland.

FC Midtjylland er med i Champions League for aller første gang, og det blir også første gang Liverpool møter danskene. Vi har tatt en prat med en som kjenner mye bedre til laget til Brian Priske enn det vi gjør. Den danske journalisten Mads Glenn Wehlast fra Ekstra Bladet forteller oss om hva vi skal forvente fra «Ulvene».

– FC Midtjylland er «underdogs». De er debutanter i Champions League. Personlig tror jeg at de skal kunne ta poeng, men det blir ikke mange. Jeg forventer at de kommer sist i gruppen, men de har mange gode fotballspillere, så det blir spennende å følge, sier Wehlast til Liverpool.no.

Det har i mange år vært FC København som har vært den ledende danske klubben, men nå er det Midtjylland som har blitt den største maktfaktoren i Superligaen.

– Plassen i Champions League samtidig med at FCK ikke klarte å komme seg til Europa League, og det kan flytte maktbalansen i dansk fotball de neste par årene.

DEKKER DANSK FOTBALL: Mads Glenn Wehlast i Ekstra Bladet sammen med Jürgen Klopp.

DEKKER DANSK FOTBALL: Mads Glenn Wehlast i Ekstra Bladet sammen med Jürgen Klopp.

– Tre ligatitler på seks år forteller at FC Midtjylland har blitt en maktfaktor i dansk fotball. FC København var i forhandlinger med Pione Sisto, men han droppet dem og dro hjem til FC Midtjylland, forteller Wehlast.

Sisto er en landslagsving som ble hentet fra Celta Vigo denne sommeren. FCK ga Liverpool-supporter Ståle Solbakken sparken som hovedtrener for noen uker siden.

En klubb som drives godt

Midtjylland eies av Matthew Benham, en «profesjonell gambler» som også eier Brentford. Brentford har dansk manager, flere danske spillere, og var nær ved å rykke opp til Premier League i august.

Mye av hemmeligheten har vært evnen til å selge spillere for store penger, forteller Wehlast.

– Det er en klubb som har vært veldig gode til å selge spillere. For to og et halvt år siden solgte de Alexander Sørloth til Crystal Palace for 125 millioner danske kroner. Det er et rekordsalg fra Superligaen, forteller han.

– Sesongen er så vidt i gang. Det er favoritter til å vinne det danske mesterskapet. De har en sterk og bred tropp etter dansk standard.

I Danmark kan Liverpool-spillerne få oppleve å spille foran supportere.

– Det kan slippes inn 500 på stadion, men det er inkludert spillere, trenere, sponsorer, sikkerhetsvakter og presse, så det blir et sted mellom 170 og 200 supportere på tribunen.

Spillerne å se opp for

Midtjylland har Naby Keitas landslagskompis Sory Kaba på laget, men det er ikke 25-åringen som trekkes frem når vi ber Wehlast fortelle hvilke spillere vi bør se opp for.

– Det er et lag med mange dyktige spillere. Blant annet Evander, Anders Dreyer og Pione Sisto. De vil spille fotball, og ikke sparke fotball. Det er et godt organisert lag, der midtstopperen Alexander Scholz og Erik Sviatchenko er nøkkelfigurer. Jeg tror de vil slite med Liverpools hurtige omstillinger, forteller han.

TREKKES FREM: Frank Onyeka skal være en veldig god midtbanespiller.

TREKKES FREM: Frank Onyeka skal være en veldig god midtbanespiller.

– Evander er en dyktig ballspiller, som er veldig god teknisk. Dreyer er en annen begavet spiller. Sisto har et lavt tyngdepunkt, og er dyktig en mot en.

Også på midtbanen er det folk å se opp for.

– Jeg vil oppfordre om å holde et øye med Frank Onyeka sentralt på midtbanen. Han er meget dyktig i 6er-rollen, en slags Fabinho i lightutgave. Så må Midtjylland sette sin lit til talentfulle Jens-Lys Cajuste, som spiller sentral på midtbanen. En løpesterk, klok og teknisk god spiller med en stor og lovende fremtid foran seg.

Liverpool skal møte FC Midtjylland på Anfield tirsdag 27. oktober. Kampen sendes på TV 2 Sport 1, Sumo og Viaplay.