Flere spillere har vært smittet av koronaviruset. Så lenge var de ute

Flere Premier League-stjerner har hatt Covid-19.

Premier League ble først avbrutt da Arsenal-manager Mikel Arteta testet positivt for Korona-viruset i mars. Like etter kom meldingen om at også Chelsea-vingen Callum Hudson-Odoi hadde testet positivt.

Fra «Project Restart» ble bestemt og ut 2019-sesongen, ble det foretatt 14 runder med tester. 20 av totalt 20559 tester av spillere og støtteapparat var positive, ifølge en oversikt fra premierleague.com

Denne sesongen har ligaen offentliggjort resultatene fra fire runder med tester. Til nå er det 20 positive etter 6905 tester, melder ligaen

Nøkkelspillere med viruset

Liverpool FC har også blitt rammet hardt. Nordvest-England er av de hardest rammede områdene. Den første Liverpool-spilleren som skal ha hatt viruset, var Kostas Tsimikas. Det ble rapportert i gresk media, da han trakk seg fra landslagssamling i september.

Det er ikke bekreftet av LFC, og det er spillerne selv som bestemmer om informasjonen skal offentliggjøres. 

I forrige uke kom det frem at både Thiago Alcantara og Sadio Mané hadde testet positivt, og måtte isoleres. Xherdan Shaqiri testet positivt da han ankom landslagssamling med Sveits. Noen dager etter avga han ny, negativ prøve, og kunne reise med landslaget til Spania for Nations League.

Trolig er det langt flere spillere i forskjellige Premier League-klubber som har hatt viruset, enn det vi vet om, ettersom det er valgfritt om informasjonen skal ut.

City-spillere har vært gjennom det

Denne sesongen har det vært flere tilfeller. Mest dramatisk var det for West Ham, som stilte til kamp mot Hull, for å så få resultatene og sende manager David Moyes og spillerne Josh Cullen og Issa Diop hjem i isolasjon. Moyes har ledet de siste kampene for West Ham fra hjemmekontor…

Manchester City har også offentliggjort flere positive tester. Først var det Aymerick Laporte og Riyad Mahrez, som testet positivt i uken før sesongstarten. Midtstopper Laporte mistet kampene mot Wolverhampton og Bournemouth i ligacupen 21. og 24. september, og var tilbake mot Burnley 30. september - 23 dager etter at det ble meldt om positiv prøve.

Riyad Mahrez var tilbake tidligere. Han var på benken 21. september, to uker etter den positive prøven.

21. september kom meldingen om at også Ilkay Gundogan hadde testet positivt. Han har fortalt om sykdommen i et intervju med Bild. 

– Det traff meg hardt. Jeg hadde først verkende lemmer. Så ble jeg helt utslitt, og mistet smakssansen. For å være ærlig kan jeg ikke sist huske at jeg hadde en slik infeksjon, sa Gundogan til Bild.

5. oktober var han tilbake på trening, to uker etter den positive prøven.

Gir håp før derbyet

Hvor syk en blir av Covid-19 er individuelt, men med både Thiago og Mané har det blitt rapportert at de kun har hatt milde symptomer.

De siste rapportene vi har fått, er at det er forventet at begge to vil bli klare til Merseyside-derbyet 17. oktober. Før offentliggjøringen av Alcantaras positive prøve, sa Jürgen Klopp at han helt sikkert kom til å være tilbake etter landslagspausen.

Torsdag kveld la Mané ut en videosnutt av seg selv på Instagram der han satt på en ergometersykkel hjemme i sin egen stue.

Spillerne vil være 10 dager i isolasjon, før de testes igjen. LFC offentliggjorde Thiagos positive test 29. september, og Mané sin test 2. oktober. Det gjør at det er 18 dager mellom derbyet og offentliggjøringen av Thiagos test, og 15 dager for Mané. Lørdag kveld var Thiago ute på vandring i sightseeng i Liverpool sentrum, så han er verken syk eller i isolasjon lenger.

Dersom det ikke er noen komplikasjoner, og de er friske og tilbake på trening tidlig i neste uke, bør de fint kunne spille i derbyet, basert på erfaringene fra Manchester Citys spillere.