Vi fulgte pressekonferansenUtelukker ikke at Thiago, Matip og Alisson kan være tilbake

Liverpool spiller mot Sheffield United lørdag kveld. Jürgen Klopp har møtt pressen.

23. okt 2020 kl 13.19 Arild Skjæveland

Allerede i morgen kveld er det ny kamp for Liverpool. Da er det Chris Wilder og Sheffield United som kommer til Anfield.

«The Blades» har hatt en full uke på treningsfeltet mens Liverpool har vært i Amsterdam og spilt Champions League. For Jürgen Klopp og spillerne handler det nå mest om restitusjon og å bli klar igjen fra kamp til kamp.

Du kan se pressekonferansen i videovinduet øverst, eller lese hva han sa i denne artikkelen.

Liverpool - Sheffield United spilles lørdag kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Klopp er på plass

Oppdateringer følger...

Hvordan det står til med Virgil

– Virgil har vært her, og han var okei. Operasjonen vil skje når det er passende.

– Rehabiliteringen vil ta tid. Alle mennesker er annerledes. Jeg vil ikke si når han er tilbake. Alle er ulike, så vi trenger ikke å snakke om det.

Skadesituasjonen

– Den siste informasjonen jeg har fått er at alle som spilte på onsdag er okei.

– Utenom Ox, Virg og kanskje Kostas som er ute, så får vi se. Det er mange diskusjoner med det medisinske apparatet, og vi gjør det som gir mening. Med kampene vi har vil en spiller som er ute i to uker miste fem kamper, så jeg vet ikke.

Han utelukker altså ikke at spillere som Alisson Becker og Thiago Alcantara kan være tilbake. De har begge vært skadet, men da er det i alle fall ikke så alvorlig lenger.

Resultatene denne sesongen

– Vi er ikke så interessert i resultatene til andre lag. Vi vil bare sørge for at vi har en god sjanse itl å vinne kampen, og så får vi se. Vi ønsker ikke å slippe inn mål, men det kan skje for begge lag. Jeg har ingen anelse om hva som skal skje i Premier League. Vi skal restituere og bruke øktene.

Sheffield United under Wilder

– Prestasjonene til Sheffield United har ikke vært dårlig, og Wilder vet det. De har hatt en full uke for å forberede seg, og er gode på dødballer, så det vil vi være fokusert på – ikke hva som skjer ellers i Premier League.

Rhian Brewster mot gamleklubben

– Vi kjenner ham veldig godt. Det er problemet – vi vet hvor god han er. Rhian har vært vår gutt, og vi føler fortsatt at han er det. Jeg ønsker at de skal ha en nesten perfekt Premier League-sesong, bare kamper i verdensklasse, men utenom de to kampene de spiller mot oss.

– Vi vet at vi ikke må la ham avslutte. Han er en naturlig avslutter, uansett når han får ballen.

Fabinho som midtstopper

– De er ulike spillere, men begge kan forsvare seg. Det er bra og hjelper så klart. Vi vet alle at Fab kan spille i denne posisjonen. Han spilte der for to sesonger siden mot Bayern i hjemmekampen, og var strålende. Jeg er ikke overrasket om at han kan spille der.

– Det handler om å bli vant med hverandre. Jeg tror ikke forsvaret som spilte mot Ajax har spilt mot hverandre før.

61 kamper ubeseiret på Anfield

– Jeg håpet at vi ikke skulle snakke om det i denne pressekonferansen. Nå har vi tre hjemmekamper på rad, og ser frem til det. Jeg er bare veldig glad i Anfield, det er et flott sted.

– Jeg elsker atmosfæren, selv når det ikke er mennesker der. Det er bare vårt hjem, så vi ser frem til det.

Rhys Williams som fikk spille mot Ajax

– Det er en fin historie. Jeg kunne se på ham at han var imponert over anledningen etter kampen, og det er fint. Han er et skikkelig talent. Han spilte bra i fjor i non-league, et sted i nærheten av Birmingham, og det gjør det spesielt. Nat Phillips og Billy (Koumetio) er her også, og det er muligheter.

Thiago og Matip

– Vi har trening etterpå. Du kan bare være aktuell dersom du trener. I min situasjon så ønsker jeg ikke å si at noen er uaktuelle før noen forteller meg de er det.

– Slik jeg ser det er ingen uaktuelle utenom de tre jeg nevnte.

De tre han nevnte var Virgil van Dijk, Alex Oxlade-Chamberlain og Kostas Tsimikas.

Robertson før hans 100. ligakamp for Liverpool

– Endelig noe hyggelig å snakke om!

– Det er en flott historie, og har vært det siden jeg kom hit. Han har etablert seg på et veldig høyt nivå. Så langt har det gått bra – veldig bra. Jeg liker ham som person, han er snakkesalig.

– I Amsterdam ropte jeg til ham som en djevel, og med personligheten han har så svarte han. Det er fint å jobbe med ham.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]