Pressekonferanse:Thiago blir ikke klar til City-kampen

Følg pressekonferansen her!

6. nov 2020 kl 13.16 Jens Bessesen

Jürgen Klopp møter pressen foran søndagens kamp mot Manchester City. Pressekonferansen starter klokken 13.30 og du kan se den i videovinduet øverst i saken.

Det er spesielt knyttet spenning til skadesituasjonen til Thiago Alcantara, som ikke var med på trening torsdag og ikke er tatt ut til Spanias landslagstropp. 

Vi oppdaterer saken fortløpende med det som blir sagt på pressekonferansen. 

Om massetesting for Covid-19 i Liverpool

– Vi gjør alt for å gjøre folk bevisst på muligheten vi nå har. Forhåpentligvis er det bare starten. Alle må vite hvor man skal gå for å testes. Det er en liten innsats alle må gjøre. Det er et stort steg for å redde venner, kolleger og våre kjære. Håper så mange som mulig benytter seg av muligheten.

Kan dra åtte poeng fra City. Hvilken betydning har kampen for tittelkampen?

– Det er ikke helt avgjørende. En vanskelig kamp, forhåpentligvis for begge lag. Så mange ting er forskjellige denne sesongen, ingen ting kan sammenliknes. Vi må være sikre på at vi kommer oss gjennom en intens periode med friske spillere. Nå er det mot Man City, som er en av de vanskeligste kampene i verden. Jeg liker disse kampene, men det gjør det ikke lettere. 

Har fronttrio blitt en frontkvartett med Jota?

Heldigvis har vi langt flere enn fire. Alle har levert, enten det er Origi, Shaqiri eller Minamino. Dessverre er det eneste lagdel hvor vi har så mange spillere i øyeblikket. Det er bra at Diogo har startet så bra, med tanke på selvtilliten. Jeg liker måten han har spilt på og bidratt på. Vi har mer enn tre offensive spillere, og det er derfor de har kontrakt her. 

Thiago og Matip

– Han er ikke klar. Han trengte ikke operasjon, men det er fremdeles en skade. Jo lenger han er ute, jo lenger må han trene for at han kan starte igjen. Han er ikke klar til søndag. 

– Joel Matip er klar etter å ha trent i åtte-ni dager. 

Antall borteseiere har økt etter lockdown. Bortelaget i dette oppgjøret har kun vunnet en av de siste 23. Gjør det noen forskjell å spille borte nå?

– Ja, fordi vi elsker alt med Anfield. Det er vårt hjem. Men vi har ingen stor forskjell i tilnærmingen til hjemme- eller bortekamper. Det har vært jevne kamper, med unntak av sommerens kamp da vi ble mestere tre dager før. Det viktigste er at vi er klare til å kjempe, er modige og har vår egen plan, at vi spiller fotball og forsvarer oss med alt vi her. Dette er den vanskeligste kampen i verden. 

Joe Gomez sin 100. ligakamp i karrieren. Har fått mer ansvar de siste kampene. Hvordan har han svart på utfordringen?

– Han er en imponerende spiller, fremdeles ung. Han har vært her lenger enn meg og har spilt både venstre- og høyreback og midtstopper. Har spilt med Kolo Toure, Sakho, Skrtel, van Dijk, Lovren. Han har alltid vært den unge, men nå har det endret seg. De siste ukene har han blitt kastet i det. Jeg er veldig fornøyd med det han har levert. 

Diogo Jota sier han spiller på det beste laget så langt i sin karriere. Har det overrasket deg hvor raskt han har funnet seg til rette?

– Ikke overrasket, men jeg forventer det ikke. Vi gir spillere tid. Det er ikke én måte for alle spillere å gjøre det på. Vi visste vi kunne hjelpe han å nå det neste nivået, og han kan hjelpe oss. Fremdeles ung i en alder av 23, men har erfaring. Har spilt i et hardtarbeidende lag i Wolverhampton. Det hjelper både ham og oss. 

Siste pressekonferanse på Melwood før de flytter til Kirkby

– Kommer ikke til å savne pressekonferanse, men det er delte følelser. Det er et spesielt sted. Men stedet er bare så bra som folkene i det, og vi tar alle til Kirkby, så det blir også bra. Men det er rart om man bare er glad. For mye bra har skjedd her. Vi har hatt det veldig bra. Men ting endrer seg i livet. Melwood ville vært bra, men ikke bra nok i framtiden. Vi prøver å forberede oss på framtiden med å forlate et bra sted, men å gå til et bedre. 

– Jeg var involvert i hvor banene skal ligget, og gymmet og hva stedet skal inneholde. Bygningen er ikke for meg, men for Liverpool FC de neste 500 årene. Det må være riktig for alle sammen, ikke bare for meg. 

Ser du på City og Liverpool som de fremste til tittelen?

– Det har jeg aldri gjort. Alle starter på null, og det handler om hvordan du gjør det gjennom de vanskelige periodene, er heldig med skader og så videre. Alle kan gjøre det de kan. Vi møter alle to ganger i året. Chelsea, Tottenham, Arsenal, Leicester og dessverre Everton er veldig bra. Kanskje jeg glemte noen. Alle avskriver Man United tidlig, men de kommer alltid. Alle kjemper om Champions League-plassene, og når du er nær nok kan du bli mester til slutt. Jeg vet ikke hvem som er i toppen til slutt. 

Jotas form ble sett på som negativt for Firmino. Kan du snakke om kvalitetene til Firmino?

– Jeg trenger ikke si mer om hvor viktig han har vært for oss. I så mange kamper har han vært forskjellen både med og uten scoring. Det er flaut om jeg må nevne kvalitetene hans nå. 

– Hvis ikke folk ser det, kan jeg ikke hjelpe dem. 

Hva er beste måten å gå inn i kampen på med tanke på det er avgjørende for tittelkampen?

– Det er ikke i nærheten av å være tittelavgjørende. Det er kampdag åtte. Ingen kan vite hva som skjer i kampdag 38. Hva enn som skjer på søndag avgjør ikke hvem som vinner ligaen. For mye kan skje. Spesielt i år. Du må være heldig med skader og finne en måte hver tredje dag til å slå den neste motstanderen. Med forrige kamp i beina er det enda mer vanskelig. City og oss har fire dager mellom kampene, så det føles som både sommerpause og sesongoppkjøring nå. Vi må spille på vårt beste for å ha en sjanse, men det holder for oss å vite det. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]