Klopp tordnet mot rettighetshaverne om terminlisten

Jürgen Klopp er en engasjert mann, men så engasjert er det sjelden vi har sett ham!

22. nov 2020 kl 23.12Arild Skjæveland

Liverpool vant 3-0, overbeviste mot Leicester City og klatret opp i ryggen på Tottenham på toppen av Premier League.

La oss starte med det Jürgen Klopp sa om selve kampen og prestasjonen…

– Det var veldig tilfredsstillende. Guttene fortjente det 100 prosent, og guttene spilte en utrolig kamp mot en topp, topp, topp motstander. Jeg tar det ikke for gitt å spille slik som vi gjorde i kveld, sier Klopp.

– Guttene var i fyr og flamme. Spilte, spilte og spilte, og Leicester er åpenbart et lag som forsvarer seg på en spesiell måte. Vardy ligger mye dypere enn han gjorde i fjor. Det gjør ting enda vanskeligere. Vi måtte bruke Gini når vi hadde ballen, så vi måtte finne ham, og det de andre midtbanespillerne gjorde samtidig og da Milner kom inn var fantastisk.

– Måten hele laget forsvarte seg på, helt fra angrep. Offensivt var vi strålende. Vi kunne ha scoret flere mål, og burde kanskje ha gjort det. Et veldig godt tegn på en flott kamp.

– Jeg liker hele kampen, resultatet, at vi holdt nullen og slike ting. Vi trengte «Ali» noen ganger, men ikke for ofte, fordi vi forsvarte oss veldig godt mot et lag som har kvalitetene som Leicester har.

– Angrepet vårt spiller ikke så ofte sammen, men måten de gjorde det på i kveld… Ikke verst! Diogo er en smart spiller, Sadio legger ned en utrolig innsats, og «Bobby» – tingene folk sier om han er latterlig. Det er bare fordi de ikke har noe annet å snakke om til tider føler jeg. Du kan ikke være nærmere enn målet han var nå. Alle tenkte det samme i det øyeblikket – 3-0, og helt riktig målscorer! Vi var veldig glade for ham, og han spilte strålende igjen.

Tok et oppgjør med rettighetshaverne

Men det var ikke selve prestasjonen Klopp var mest opptatt av etter kampen. Han har to store kampsaker for spillernes helse. Det ene er muligheten til fem innbyttere i en sesong som er tettere enn noen gang – og det andre er at lagene som spiller onsdag kveld i Champions League skal spille tidligkampen lørdag helgen etter.

Nå er Liverpool satt opp med bortekamp mot Brighton førstkommende lørdag – og Klopp er rasende.

– Med problemene dere gir oss, og diskusjonene med terminlisten, så må vi kontrollere kampene. Det er en enorm utfordring mot en motstander som dette.

– Vi må score, være livlige, og i de øyeblikkene vi ikke kan skape noe må vi beholde ballen. Vi har en helt annen utfordring i år. Det er veldig tøft. Hvor viktig det er med innbyttere – jeg kan ikke tro det… Grunnen til at vi gjør bytter sent, er fordi vi konstant må tenke at noen vil gå i bakken med en muskelskade. Vi kan ikke gjøre bytter tidlig, for dersom du bytter tidlig og noen andre får en muskelskade så må du spille ferdig kampen med ni spillere. Det er sannheten, og ingenting annet, sier Klopp.

Han var på ingen måte ferdig der.

– Det handlet aldri om oss, det handler om alle spillerne. England-spillerne, alle som skal spille i EM neste sommer. Dersom dere ikke begynner å snakke med BT, er vi alle ferdige. Sky og BT må snakke sammen. Dersom vi fortsette å spille onsdag kveld og lørdag kl. 13.30, så er jeg ikke sikker på vi kan spille ferdig sesongen med 11 spillere, for alle seks-sju topplagene. Men jeg vet at dere ikke bryr dere, og det er problemet.

Sky-reporteren prøvde å bryte inn med, «det er feil å…», for så å bli avbrutt av Klopp igjen.

– Nei, det er ikke feil, for vi har diskutert det lenge og ingenting skjer. Alle sier «det er vanskelig her, det er vanskelig der», men det er veldig vanskelig for spillerne. Det er de det er vanskelig for. Resten er bare en avgjørelse på en pult på et kontor, og høres ikke vanskelig ut for meg.

– Skal vi fortsette slik, og om dere vil se kamper som denne… Jeg er fornøyd med kampen i kveld, men vi mistet en ny midtbanespiller. Dere kunne se på benken vår at vi ikke hadde så mye, og det er situasjonen. Men det handler ikke om oss, og jeg må si det en gang til.

– Jeg kan diskutere det helt rolig, men uansett hva jeg sier, og kanskje det er på grunn av språket mitt, så sier de at jeg snakker om Liverpool. Jeg gjør ikke det, jeg snakker om fotballspillerne der ute. I går: Pique, stygg kneskade. I dag: Saka, jeg vet ikke, men det så ut som en kneskade. Han spilte alle tre kampene for England i landslagspausen.

– Nå forteller folk oss at vi må rotere. Hvem? Har vi offensive spillere vi kan rotere? Ja. Resten? Det er unggutter. Vi kjemper med alt vi har, men dersom dere ikke begynner å snakke sammen, får vi se hva som skjer.

Ber Sky og BT snakke sammen

Sky Sports og BT Sport er de to rettighetshaverne som bestemmer når Premier League-kampene skal spilles. Nå ber Klopp dem snakke sammen.

– Onsdag og lørdag kl. 13.30 er et enormt problem, og det er rettighetshaverne sin feil. Folk forteller meg at dersom det skal endres, må vi ha et Premier League-møte. For hva? Vi har to lag som spiller Champions League på tirsdagskvelden, og to som spiller på onsdagskvelden. Så har vi to lag som spiller Europa League torsdag kveld. Det dere gjør, er å velge først. Og så velger BT Sports oss. Vi må spille onsdag kveld og lørdag kl. 13.30.

– Vi spiller mot Atalanta på onsdag, og 13.30 mot Brighton på lørdag. Det er en tidlig julegave. Vi møter opp der og er skjelven. Du tenker på å sende poengene. Du kan dra dit, og du kan alltid tape en fotballkamp. Det er alltid mulig, også for oss, men det er et problem. Vi kan ikke endre 10-11 spillere. Vi kan ikke møte opp, vi må vinne fotballkamper. Begynn å snakke sammen, og ta avgjørelser!

– Dersom noen forteller meg om kontrakter igjen blir jeg gal. Kontrakter er ikke laget for en sesong med Covid. Vi må alle tilpasse oss. Dere står her med ansiktsmasker. Trodde dere at dere skulle gjøre det for et år siden? Det er situasjonen. Alt endrer seg, men avtalen med kontraktene er «vi har det slik, det skal bli slik?» Hva?! Alt endrer seg, hele verden har endret seg! Det er det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]