Jürgen Klopp reagerte bare med to ord da han fikk meldingen om Guardiolas kontraktforlengelse

Manchester City-manageren skrev under for to nye år.

21. nov 2020 kl 15.02Arild Skjæveland

Tidligere denne uken skrev Pep Guardiola under på en kontraktforlengelse med Manchester City, og er knyttet til klubben til sommeren 2023. I sommer var det mye som tydet på at han kom til å gi seg etter at kontrakten hans gikk ut til sommeren, men det skjedde ikke.

Nå skal han bygge opp et nytt vinnerlag, og blir i Premier League i ytterligere to sesonger etter denne. Flere forventer at det kan bety at Lionel Messi vil komme til England…

Jürgen Klopp signerte sin nye kontrakt i fjor vinter, og skal være sjef på Anfield ut 2023/24-sesongen. Det har vært et intenst rivaleri mellom City og Liverpool de siste sesongene – og nå kommer vi til å få enda mer av det i årene som kommer.

Pep og Jürgen var allerede rivaler i Tyskland, der de ledet Bundesligas to største klubber i Bayern München og Borussia Dortmund siden 2013. Når Peps kontrakt går ut vil de ha ledet to direkte rivaler i 10 år.

– Bra, bra…

Klopp har flere ganger omtalt Guardiola som «verdens beste manager».

Det er få som vet mer om hva som skjer innad i Liverpool FC enn Simon Hughes i The Athletic. Han skriver at Klopp satt i telefonen med en gammel venn fra Tyskland da det banket på døren på det nye kontoret hans på AXA Training Centre i Kirkby.

Jürgen ble informert om at Guardiola hadde signert.

– Bra, var svaret fra Klopp ifølge Hughes.

– Bra…

Klopp skal ha forventet at nyheten kom, og at City-manageren kom til å bli i Premier League en stund til. Ikke bare fordi de lyseblå så langt ikke har vunnet det som er deres store målsetning, nemlig Champions League, men fordi det var lite som tydet på at klubben forberedte seg på at noen andre skulle ta over.

De to managerne er ikke kompiser, men skal ha en stor respekt for hverandre. Guardiola ringte til Lee Nobes, som tidligere var fysioterapeut i City, allerede da spillerne var tilbake i garderoben på Wanda Metropolitano etter å ha vunnet Champions League, for å gratulere Klopp. Hughes skriver at Klopp, med en spøkefull tone, hadde advart City-sjefen om at de røde kom til å gå for ligamesterskapet igjen. Det skjedde, og Jordan Henderson kunne løfte pokalen i sommer.

Liverpool - Leicester City spilles søndag kl. 20.15, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]