Jürgen Klopp forklarer endelig Thiagos skadesituasjon– Han hadde allerede spilt om det hadde vært mulig

Midtbanespilleren har ikke vært i stand til å spille.

21. nov 2020 kl 07.45Arild Skjæveland

Det er nå godt over en måned siden Thiago Alcantara ble taklet stygt av Richarlison i Merseyside-derbyet. Han har fortsatt ikke trent sammen med lagkameratene, og siden overgangen fra Bayern München har han kun spilt 135 minutter for Liverpool.

Det var én overbevisende omgang på Stamford Bridge, og en glimrende kamp på Goodison Park. Liverpool-supportere er desperate for å se mer av 29-åringen, som regnes som en av verdens aller beste i sin posisjon.

Det er ikke bare røde supportere som vil ha ham på banen. Spilleren selv er frustrert av situasjonen, forteller Jürgen Klopp. Så langt har klubben vært veldig tilbakeholden med informasjon om Thiagos skade.

– Det var en trøkk. Han fikk et spark midt på kneet. Dersom han hadde vært i stand til å spille tidligere, ville han spilt tidligere, men det har han ikke kunnet, sier Jürgen Klopp til Chris Bascombe i The Telegraph.

– Han er der ute på banen, løper og gjør mye, så det vil ikke være så lenge til.

Vil ikke forhaste noe

Det at Thiago så langt ikke har trent med resten av laget, gjør det lite sannsynlig at vi kommer til å få se ham mot Leicester City søndag kveld.

– I starten fikk vi de forferdelige bildene av Virgil, og var på en måte lettet over at det ikke var så alvorlig for Thiago. Men det var hele tiden klart at det ikke kom til å være to-tre dager, sier Klopp.

– Da trodde vi at det ville gå over raskt, men det gjorde det ikke, og du må akseptere det, sier han.

– Vi kommer ikke til å gjøre noe forhastet. Vi forbereder ham for resten av sesongen, og ikke bare den første kampen han kan spille igjen. Spillere må trene i de store øktene sammen med laget, og ikke bare én gang. Dersom det er veldig alvorlig og vi ikke har noen andre spillere, så kan kanskje en økt være nok en gang i blant. Det skjer ikke veldig ofte, men Fabinho tok del i vanlig trening med laget, sier han.

Liverpool - Leicester City spilles søndag kl. 20.15, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]