Thiago har ikke trent med lagkameratene siden derbyet

Det er 34 dager siden derbyet.

20. nov 2020 kl 19.35Arild Skjæveland

For 34 dager siden spilte Thiago Alcantara sin så langt eneste fulle kamp for Liverpool. Spanjolen var glimrende sentralt på midtbanen. På overtid stupte Richarlison inn i ham på midtstreken og fikk marsjordre for grisetaklingen.

Thiago spilte videre, og sto bak den geniale pasningen til Sadio Mané som førte til det vi i et halvt minutt trodde var vinnermålet dypt inne på overtiden, før VAR så at Mané hadde vært noen millimeter offside.

Siden det har vi ikke sett noe til sommerens kjøp fra Bayern München, som skal ha slitt med et hovent høyre kne etter taklingen.

Vært stille lenge

Jürgen Klopp fikk spørsmål om spanjolen på fredagens pressekonferanse. Han gikk ikke inn på 29-åringen konkret, men holdt døren på gløtt for at han og Fabinho kunne involveres. Det har han også gjort tidligere.

26. oktober, ni dager etter taklingen fra Richarlison, var midtbanespilleren avbildet på Melwood der han trente individuelt. Vi kunne se ham løpe, og trene med ball.

4. november ville Liverpool FC ha spørsmål til Thiago, og brukte hashtagen #AskThiago. Det er godt over to uker siden, og ingenting skjedde. Det var derfor en lettelse å se bildene av Thiago på klubbens nye AXA Training Centre på bildene fra torsdag. Der kunne en se den spanske landslagsspilleren bærende på en boks, og at han hilste på Robertson i trappen.

Har ikke trent med laget

Hvordan det står til med helsen hans, har det vært stille rundt. Han har så langt kun spilt 45 minutter mot Chelsea og de 90 minuttene mot Everton. Siden derbyet har han mistet seks kamper for Liverpool, og seks kamper for Spania.

James Pearce i The Athletic fikk fredag ettermiddag spørsmål om hva som skjer med Thiago på et nettmøte med leserne

– Etter det jeg vet, har han så langt ikke trent med resten av laget siden skaden. Om det endrer seg i dag eller i morgen så kan han kanskje sitte på benken, men siden han har vært ute i en måned vil de ikke ta noen sjanser med ham, svarer Pearce.

– Søndag vil trolig komme for tidlig for ham. Han har vært ute i mer enn en måned nå, så han vil måtte jobbe seg tilbake i kampform når han får grønt lys til å trene for fullt igjen.

Liverpool - Leicester City spilles søndag kl. 20.15, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]