Status etter landskampeneSkader, sykdom, smeller og scoringer

Slik gikk det med Liverpool-spillerne i den siste landslagspausen i 2020.

Det har vært en veldig frustrerende landslagspause for Liverpool-supportere. Mange spillere har vært i aksjon, flere har blitt skadet, og det positive er at det ikke er landslagspause igjen før 22. mars.

– Det er en vanskelig situasjon for alle. UEFA måtte avlyse EM i sommer. Vi skylder ikke på noen trenere for disse skadene, det er bare situasjonen vi er inne i. Det endrer seg ikke. Nå skal vi inn i den mest intense perioden, uten landslagsfotball, sa Klopp om landslagspausen på pressekonferansen før Leicester-kampen.

Det er ingen tvil om at det har vært en periode som har gått hardt utover Liverpools tropp. Her er en oversikt over hva som har skjedd. Vi begynner med de dårlige nyhetene først.

Joe Gomez

Spilte ikke. Pådro seg en alvorlig kneskade på England-trening. Har operert, og vil være ute i mellom seks og 12 måneder.

Mohamed Salah

Spilte ikke. Testet positivt for Covid-19 forrige fredag. Har etter det testet positivt to ganger til. Flyr nå tilbake til England, men ser ut til å miste flere kamper. Først når han har testet negativt vil en kunne se på når han er aktuell for spill igjen.

Jordan Henderson

Slapp å spille den første kampen mot Irland. Spilte 45 minutter mot Belgia og fikk en muskelskade i lysken. Trakk seg fra landslagstroppen, og mister helgens kamp mot Leicester City.

Rhys Williams

Spilte 90 minutter mot Andorra, før han var ute av troppen og måtte trekke seg på grunn av en liten skade. Det skal være snakk om en smell i hoften. Uvisst om han er aktuell mot Leicester.

Neco Williams

Spilte 90 minutter mot Irland, og satt på benken i de to andre kampene mot USA og Finland. Skal ha en smell i foten. Det virker ikke som det er alvorlig. Med Trent Alexander-Arnold skadet vil han være aktuell for startplass mot Leicester dersom han er frisk.

Andy Robertson

Spilte 120 minutter da Skottland slo Serbia og tok seg til EM. Måtte stå over mot Slovakia etter å en krampe i hamstringen, men var tilbake og spilte 90 minutter mot Israel i midtuken. Virker å være pigg og klar mot Leicester.

Gini Wijnaldum

Den som har spilt mest i landslagspausen. Har vært kaptein for det nederlandske landslaget, og spilt mye. Det ble 45 minutt mot Spania, 64 minutter mot Bosnia og 90 minutter mot Polen. Han scoret tre mål og skaffet straffespark på de tre kampene.

Diogo Jota

Formspilleren Diogo Jota spilte 16 minutter mot Andorra, 34 minutter mot Frankrike og 77 minutter mot Kroatia. Mot Kroatia hadde han også en målgivende.

Kostas Tsimikas

Grekeren har spilt lite for Liverpool så langt. Spilte 45 minutt mot Kypros, 62 mot Moldova og 90 mot Slovenia.

Xherdan Shaqiri

Spilte 45 minutter mot Belgia og 73 minutter mot Spania. Kampen mot Ukraina ble avlyst på grunn av et utbrudd av Covid-19 i den ukrainske landslagstroppen.

Takumi Minamino

Minamino spilte 71 minutter mot Panama og 33 minutter mot Mexico. Han scoret på et straffespark i den første kampen.

Roberto Firmino

Spilte 90 minutter mot Venezuela og 90 minutter mot Uruguay. Scoret kampens eneste mål mot Venezuela. Postet et bilde av seg selv på massasjebenken på torsdag, men ser ut til å være tilbake på Melwood og klar mot Leicester City.

Sadio Mané

Spilte 90 minutter mot Guinea Bissau to ganger, scoret to mål og hadde én målgivende. Var tilbake på Melwood allerede mandag, og bør være klar mot Leicester uten problemer.

Naby Keita

Spilte 90 minutter to ganger mot Chad, og scoret ett mål. Var tilbake på Merseyside på tirsdag og bør være aktuell for en startplass mot Leicester med alle skadeproblemene Klopp nå har med Hendersons skade.

Curtis Jones

Spilte 72 minutter mot Andorra og scoret ett mål. Fikk 29 minutter mot Albania. Kan være aktuell for laget mot Leicester City.

Alisson Becker

Manchester City-målvakt Ederson fikk spille begge kampene i denne landslagspausen, og Liverpools målvakt fikk sitte på benken. Det er nok Jürgen Klopp glad for, etter skulderskaden brasilianeren slet med for kort tid siden.

Caoimhin Kelleher

Har vært på benken i kampene mot England, Wales og Bulgaria. Det har vært et utbrudd av Covid-19 i den irske troppen, men det har ikke kommet melding om at Liverpool-målvakten er smittet.

Liverpool - Leicester spilles søndag kl. 20.15, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo