– Leicester er en tittelutfordrer

Jürgen Klopp bruker store ord når han snakker om søndagens motstander.

20. nov 2020 kl 23.05Arild Skjæveland

Søndag er det klart for storkamp på Anfield. Leicester City er ligaledere etter åtte serierunder, og kommer til et Liverpool som har store skadeproblemer, spesielt i forsvar.

Da passer det dårlig å møte ligaen toppscorer, og det laget som har fått flest straffespark denne sesongen. Jamie Vardy har allerede scoret åtte ligamål denne sesongen, og Leicester har fått åtte straffespark.

Jürgen Klopp vet hvilken trussel Vardy er.

– Det er først og fremst farten hans, det er utrolig. Hvordan han bruker den, hvor smart han er, og hvordan han har utviklet spillet sitt med årene. Han er en enorm trussel for alle, sa Klopp på pressekonferansen før Leicester-kampen.

– Han gambler på en god måte med offsidelinjen, og tar risiko i disse situasjonene. Teknikken hans er veldig bra også, og ikke bare avslutteregenskapene. Førstetouchen hans og alle disse tingene.

– Jamie er en skikkelig, skikkelig spiller. Det har alltid vært en utfordring å forsvare seg mot ham, og den eneste måten jeg vet å gjøre det på er å sørge for at han ikke får pasningene han ønsker seg. Det betyr at vi må forsvare oss mot alle andre i tillegg, sier Klopp.

– Leicester er utfordrere

Klopp mener at Brendan Rodgers sitt lag må bli sett på som tittelutfordrere igjen. Forrige sesong var de Liverpools nærmeste utfordrere frem til Boxing Day, før de dabbet av mot slutten av sesongen. Til slutt endte de på femteplass i Premier League.

– Det er spilt åtte kamper, og Leicester viste ikke bare i fjor hvor gode de kan være. De har vist det i år også. De har endret spillestilen sin litt – kanskje på grunn av skadene de har hatt. Det er et godt eksempel på hvordan du kan håndtere en «skadekrise».

– De har gjort det veldig bra, er i form, og har en klar tanke om hvordan de ønsker å spille. Det blir tøft, og selvsagt er de utfordrere til alt, sier Klopp.

– De var det lenge forrige sesong, og denne sesongen er de mer rutinerte i disse situasjonene.

Forrige sesong vant Liverpool 2-1 på Anfield og 4-0 på King Power Stadium i møtene mellom lagene.

Liverpool - Leicester City spilles søndag kl. 20.15, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]