– Vi synes ikke synd på oss selv

Jürgen Klopp mener han har en god nok tropp til å hanskes med alle skadene som Liverpool har foran toppoppgjøret mot Leicester.

20. nov 2020 kl 15.30 Einar Kvande

Jürgen Klopp må klare seg uten minst fem av sine faste spillere på grunn av skader og sykdom mot Leicester. I verste fall må han klare seg uten åtte.

– Vi er en enhet. En skikkeligt enhet. Jo flere problemer vi har, jo mer holder vi sammen. Det har alltid vært slik, og det vil alltid være slik i denne klubben, sa Liverpool-manageren under sin pressekonferanse i dag.

– Vi leter ikke etter unnskyldninger. Vi har den situasjonen vi har. Vi liker ikke skadene vi har, for det er veldig vanskelig for spillerne som er skadet, men resten jobber med løsninger. Det er hva vi alltid gjør.

– Vi har konkrete løsninger i tankene. Kanskje tror vi at vi har den verst tenkelige situasjonen, men sesongen er lang, og vi har spilt bare åtte kamper. Så det vil komme mange flere problemer. Jeg har alltid sagt at det laget som håndterer sine problemer best, har størst sjanse for å lykkes. Det er hva vi forsøker å gjøre.

– Jeg synes ikke spillerne mine har noe å bevise. Vi håndterer alltid vanskelige situasjoner veldig bra. Vi kommer til å kjempe med det vi har. Dersom vi får flere problemer, vil bare alle bli enda sterkere knyttet sammen, og vi fortsetter å kjempe.

– Dersom noen tror vi vil gi opp før en kamp bare fordi vi mangler noen av våre beste spillere, kan jeg ikke hjelpe dem. Vi kommer ikke til å gjøre det. Vi må bare akseptere situasjonen og bruke den som motivasjon. Slik er det i livet ellers også.

Mange skader i samme lagdel gjør det vanskeligere

Det er i forsvaret at Liverpool mangler flest spillere. Virgil van Dijk, Joe Gomez og Trent Alexander-Arnold er ute med skader.

– Vi tar en kamp om gangen. Vi kan ikke gjøre det på noen annen måte, for dersom du tenker for langt frem har du ikke sjanse i den kommende kampen. Da vil du ha fått helt andre problemer til kampen etter det igjen. Vi kommer aldri til å forandre dette med å ta en kamp om gangen. 

– Det kommer aldri til å være en sesong der du ikke får skadeproblemer, men det som er spesielt med vår situasjon er at flere spillere i samme posisjon er fått alvorlige skader. Det gjør det litt vanskeligere, selvsagt.

– Men ingen her synes synd på seg selv. Situasjonen er som den er for øyeblikket. Når du får informasjon om en ny skade blir du litt satt ut, men noen minutter etterpå er du allerede i gang med å finne løsninger. Vi er kommet langt med dette allerede. Vi vet vi har spillere tilgjengelig, og som jeg alltid har sagt, så lenge du kan stille elleve spillere så vil vi kjempe for tre poeng. Vi kan stille elleve spillere på søndag, det kan jeg love dere, og vi vil gi alt vi har.

Liverpool - Leicester spilles søndag klokken 20.15, og blir vist på TV 2 Sport Premium

Har du innspill til journalisten?
[email protected]