– Jeg er ingen stor fan av landskamper, bare spør kona mi

Jürgen Klopp er frustrert over kneskaden til Joe Gomez.

20. nov 2020 kl 11.13 Einar Kvande

Jürgen Klopp legger ikke skjul på at han er nervøs hver gang han må frigi spillere til landskamper.

– Jeg er ingen stor fan av landskamper. Bare spør kona mi hvordan jeg blir da. For oss var ikke dette noen hyggelig uke med landskamper. Vi mistet flere spillere, slår Jürgen Klopp fast til Daily Mail.

– Engelsken min er ikke god nok til å beskrive eksakt hva jeg tenkte da jeg fikk høre at Joe Gomez var blitt skadet. Sjefsfysioterapeuten vår fortalte det til meg, og alle var sikre på at det var alvorlig med en gang. Ingen var i tvil. Det var ikke håp om at det var en liten skade. Skader er en del av hverdagen for spillere og managere. Vi er konstant bekymret for å få skader, fortsetter Liverpool-manageren.

I oktober ble Virgil van Dijk langtidsskadet, og Jürgen Klopp klandrer fortsatt Jordan Pickford for at nederlenderen fikk sesongen ødelagt.

– Det var en veldig merkelig opptreden av en person som førte til skaden, noe som er vanskelig å akseptere. Med Joey handlet det ikke om noe slikt, men heller om hvor intens denne sesongen er. Det er noe vi har vært bekymret for. Det er ingen unnskyldning. Kun en forklaring.

Argumenterer hardt for fem bytter

Klopp har som kjent snakket varmt om å gjeninnføre fem bytter, for å avlaste spillerne litt.

– Vi kjempet hardt for å få en vinterpause i en normal sesong. En uke fri etter den mest intense perioden i sesongen. En uke der du ikke trenger å tenke på fotball. En uke der du ikke trenger å trene. En uke der du ikke trenger stå opp tidlig. Vi kjempet så hardt for den friuken.

– Men sesongen vi er inne i nå, er ikke normal. Denne sesongen er fire uker kortere, men vi skal spille det samme antallet kamper. Dette er en spesiell tid, ikke bare for fotballen, men for hele verden. Vi må alle kjempe for å komme oss gjennom den. Slik er det i fotball også. Det virker som hele verden er endret, med to unntak, nemlig terminlisten i Premier League og tre innbyttere.

Det virker som hele verden er endret, med to unntak, nemlig terminlisten i Premier League og tre innbyttere.

– Vi må snakke om disse to tingene. Vi må snakke med TV-selskapene. Folk må forstå fotballspillere. Folk sier at de tjener så mye penger, så de må tåle dette. Men det handler ikke om det. De tjener mye penger fordi de er så spesielle. Det finnes strålende skuespillere som aldri får være James Bond. Får du rollen som James Bond vil du tjene mer enn andre. Slik er det innen fotballen også. Det er utrolig mange som spiller fotball, og de beste tjener mest penger. Men det fører ikke til at de tåler skader bedre. 

– Onsdag hadde alle vi som er managere et møte, og det var svært viktig. Før sesongen mente en del at det ville være en fordel for oss storklubbene med fem bytter. Men det handlet aldri om det. Alle de andre landene innførte fem bytter. Onsdag var det seks managere som hadde forandret mening. Det er noe vi trenger, for spillerne, ikke for klubbene. 

– Desember og januar er brutale måneder i en normal sesong. Det vet vi. Men for klubbene som er med i Europa er det likedan i oktober og november som i desember. Og desember, januar og februar er like harde som de alltid har vært. 

– Selvsagt ønsker vi å spille fotball. Det er alle 100 prosent enige om. Men vi trenger noen små endringer. Vi må få TV-selskapene til bordet også. De må begynne å prate med oss. Kontraktene de har ble signert før koronapandemien. Det burde ikke være lov å spille både onsdag kveld og tidlig lørdag. Sportsvitenskapen forteller oss at du trenger minst 72 timer med restitusjon.

– Dette handler ikke om meg, og det handler heller ikke om Liverpool. Det handler om helsen til spillerne. Ingenting annet. Problemet er at spillerne vil si at de er klare til å spille, for de ønsker å spille hele tiden. Helt til de blir skadet. Så du kan ikke lytte til spillerne i denne saken. For oss managerne er det åpenbart hva problemet er. Det er bare å ta avgjørelsen. Den beste løsningen er fem bytter. 

– Vi må få hjelp med dette. Det er alt jeg ber om. Vi må ordne dette nå. Det er som sagt mye viktigere ting som foregår i verden. Jeg vet det. Men du kan ikke ignorere små problemer fordi det finnes større problemer.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]