Jürgen Klopp om savnet av faren Norbert:– Om han hadde sett hvordan jeg har gjort det som manager, ville han ha blitt veldig glad

I dokumentaren The End of the Storm, som slippes i slutten av denne måneden, forteller Jürgen Klopp om faren Norbert, som gjorde alt for at sønnen skulle lykkes på fotballbanen.

16. nov 2020 kl 16.42 Einar Kvande

Jürgen Klopp innrømmer at det plager ham at faren Norbert ikke levde lenge nok til å oppleve suksessen han har hatt som manager i Borussia Dortmund og Liverpool. Norbert døde for rundt 20 år siden. Det var han som hjelp Jürgen til å bli profesjonell fotballspiller i Mainz 05.

I dokumentaren The End of the Storm forteller Liverpool-manageren at hans bestefar nektet faren å ha en profesjonell karriere som keeper. Det er bakgrunnen for Norberts sterke ønske om at Jürgen skulle lykkes på fotballbanen.

– Min mor var en skikkelig omsorgsperson, og uansett hva som skjedde ville hun elske deg uansett. Mitt forhold til min far var mye mer preget av respekt og klare meldinger. Han var en utrolig fotballspiller. Kaiserslautern var en stor, stor klubb i Tyskland, og de tilbød ham kontrakt da han var 18 år gammel. Min bestefar nektet ham imidlertid å satse på fotballen, og ba ham lære seg et skikkelig yrke. Derfor ønsket far at jeg skulle gjøre det han hadde drømt om. 

– Det som er så trist er at han ikke var her lenger da jeg ble manager. Min far døde dessverre for nesten 20 år siden. Når jeg ser meg selv i speilet, blir jeg sjokkert over hvor lik jeg er blitt min far.

Ser kampene i himmelen

– Om han levde i dag ville vi hatt et meget godt forhold, for nå er jeg gammel nok og sterk nok til å si det jeg ønsker å si. Derfor ville vi hatt gode samtaler om det som har skjedd, om han hadde levd nå. Men dessverre kan vi ikke det.

– Jeg er kristen, og tror på Gud i himmelen, og jeg tror at far er der, og irriterer andre ved å be dem om å se kampene sammen med ham. Det er jeg 100 prosent sikker på.

– Om han hadde sett hvordan jeg har gjort det som manager, ville han ha blitt veldig glad.

Dokumentaren The End of The Storm, som handler om Liverpools Premier League-triumf, slippes på markedet den 30. november, både digitalt, på DVD og Blu Ray.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]