«Jürgen Klopp hater landslagspauser. Han vil være full av raseri etter denne»

Nyheten Jürgen Klopp fryktet kom tidlig i den omstridte landslagspausen, som slaktes over en lav sko.

12. nov 2020 kl 10.50 Jens Bessesen

Etter at Liverpools Joe Gomez onsdag pådro seg det som antas å være en alvorlig skade, fikk Manchester Citys Nathan Aké en hamstringskade i Nederlands kamp mot Spania. 

Allerede på første dag av en intens landslagsuke har spillere pådratt seg skader, og debatten raser nå blant annet på Twitter om hvorfor man setter opp privatlandskamper når koronapandemien herjer og terminlisten er på sitt heftigste for fotballklubbene.

«Grådig og narissistisk»

I en Twitter-tråd startet av Andy West mener en rekke journalister at både privatlandskamper og Nations League burde vært skrotet denne høsten, men konklusjonen virker å være at så lenge det er penger i det, vil kamper spilles for enhver pris. 

«I fotballens grådighet, forfengelighet og narsissisme er det ingenting som slår meningsløse treningskamper», skriver The Guardians Jonathan Liew i en kronikk. 

Han peker på at en rekke spillere er skadet, og mange både spillere og trenere har fått påvist koronavirus. Det toppet seg da onsdagens treningskamp mellom Danmark og Sverige ble spilt, til tross for at hjemmelaget manglet rundt 20 spillere og at landet er i krise som følge av det nye, muterte viruset som har kommet fra mink.

«Ikke bare er det dårlig og meningsløs fotball, men også potensielt farlig fotball, som kun spilles fordi noen har bestemt at fotball må skje. Til tross for absurditeten rundt å spille internasjonal fotball mens samfunn verden over stenges ned, er det ingen som ser ut til å kunne stoppe det», skriver han og legger til at det også går ut over spillerne i form av skader og utmattelse. 

Håpet knust

Det er ingen hemmelighet at Jürgen Klopp mildt sagt har vært skeptisk til landslagspausene, spesielt denne høsten. 

«Jürgen Klopp hater landslagspauser. Han vil være full av raseri etter denne», skriver Dominic King i Daily Mail etter skaden til Joe Gomez. 

Etter at skadeproblemene har hopet seg opp de siste ukene var Klopp en bekymret mann da han sendte ut 18 førstelagsspillere på landslagssamling denne uken. 

«Jürgen Klopp hadde tenkte kun på én ting da han forlot Liverpools historiske Melwood-anlegg for siste gang. Ingen skader - uansett hva som skjer, la de komme tilbake i god form», skriver King.

Men det håpet ble knust onsdag.

«I stedet vil det henge en sky over gruppa når de møtes igjen», skriver han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]