– Han er annerledes enn trenerne jeg har hatt tidligere

Et fullsatt Anfield er den ene tingen som har manglet for Diogo Jota.

9. nov 2020 kl 20.43 Arild Skjæveland

Diogo Jota har hatt en fantastisk start på Liverpool-karrieren. På sine 11 første kamper for klubben har han scoret sju mål.

23-åringen savner én ting.

– Da jeg signerte på Anfield, ble jeg spurt om hva jeg følte. Jeg sa at for at det skulle bli perfekt, måtte jeg spille for et fullt stadion for å få den enda mer spesielle følelsen. Det føles bittert at vi ikke får føle atmosfæren fra Anfield, sier Jota i et intervju med TV-kanalen TVI. Det er gjengitt i Liverpool Echo

– Jeg prøver å ikke tenke for langt frem. Jeg kom hit for å gjøre mitt beste. Jeg har ikke siktet mot noen spesielle mål, og når det er slik så får du verken skuffelser eller overraskelser. Jeg er i et av verdens beste lag – om ikke det aller beste, så jeg må ta fordelen av det. Når jeg ser fremover er jeg fokusert, og vet at jeg vil få mange sjanser, sier han.

– Liverpool har store spillere, og jeg kom hit for å være enda en slik, for å hjelpe laget til å vinne titler. Spesielt siden jeg ikke har så mange som de har!

– Klopp er annerledes

Jota har spilt 12 kamper under Paulo Fonseca, 35 under Jorge Simao, og 169 under Nuno Espirito Santo, ifølge Transfermarkt. Jürgen Klopp er den første manageren han har som ikke kommer fra samme land.

– Han er en annerledes trener enn alle jeg tidligere har hatt, og spesielt når det kommer til kontakten, sier Jota.

– Han sendte meg en tekstmelding for noen dager siden, og det er ikke så vanlig for en trener. Jeg lå på sofaen og slappet av, og ventet ikke på en melding, så kom den. Han liker å være nær spillerne, både på og utenfor banen.

Nå er Jota på landslagssamling med Portugal. Han scoret tre mål og hadde én målgivende på de to forrige landskampene mot Kroatia og Sverige. Nå venter kamper mot Andorra, Frankrike og Kroatia.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]