Forsøkte å ta City på senga ved å stille med Fab Four

Jürgen Klopp fant plass i startoppstillingen til alle sine fire angrepsstjerner mot Manchester City.

8. nov 2020 kl 22.40 Einar Kvande

Jürgen Klopp hadde både Roberto Firmino, Diogo Jota, Sadio Mané og Mohamed Salah i sin startoppstilling på Etihad. 

– Når du kan gjøre det mot City, kan du gjøre det mot andre lag også, uttalte Liverpool-manageren etter 1-1 kampen.

– Vi kommer ikke til å benytte denne nye formasjonen hele tiden, men i enkelte kamper kan vi komme til å benytte den. Det er til stor hjelp for oss at vi kan variere. Vanligvis vet folk hvilket system vi spiller, men det er nå vann under broen.

– Fra nå av kan vi spille tre eller fire ulike systemer, noe som er bra, og i kveld fungerte det veldig bra. 

– Vi ønsket å benytte oss av egenskapene og kraften til de fire på topp i spesielle øyeblikk, for å skape trøbbel for City. Det var det ene. Det andre er at vi alle liker å forberede oss til en kamp der vi vet nøyaktig hva motstanderen vil gjøre. Jeg tror ikke Pep visste at vi ville spille 4-4-2. Det er ikke viktig, men det tok litt tid før City klarte å omstille seg til det. Det var planen i dag. Vi ville ikke ha brukt dette systemet i vår forrige kamp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]