– Jeg likte hele kampen, men starten var trolig vår beste periode i matchen

Jürgen Klopp hang ikke med hodet etter 1-1 på Etihad, selv om Liverpool nå er nede på tredjeplass i Premier League, bak Leicester og Tottenham. Nå blir det toppoppgjør mot ligalederen på Anfield i neste serierunde.

8. nov 2020 kl 22.10 Einar Kvande

– Jeg likte hele kampen, men starten var trolig vår beste periode i matchen. Du må ta vare på sjansene dine, spesielt mot lag som City. Vi skapte noen riktig store sjanser, og spilte topp fotball til tider. Men tar man i betraktning hvor godt vi spilte i denne perioden, skapte vi ikke nok 100%-sjanser. Men det er ikke unormalt, og jeg er ikke så veldig bekymret på grunn av dette. Vi måtte holde oss inne i kampen. 

– Vi scoret målet vårt, og så var vi ikke kompakte nok i en periode på 10 minutter, og det utnyttet selvfølgelig Kevin De Bruyne umiddelbart, og lurte seg inn mellom lagdelene våre. Han slår inn i feltet, det er en vending, og de scorer målet sitt. Så får de også et straffespark.

– Vanligvis når vi møter City her skaper de flere store målsjanser. I dag klarte de ikke det, noe som mine gutter skal ha honnør for. Vi har stor respekt for dem. Jeg elsket energien til begge lag i denne kampen. Det var en skikkelig fotballkamp på høyeste nivå. Det betyr også at du må begrense mulighetene til motstanderen, med den kvaliteten både vi og de har. Du må nekte motstanderen sjanser. Så jeg er veldig godt fornøyd både med resultatet og prestasjonen.

Så bare ryggen til Gomez

– Jeg kan ikke uttale meg om straffesparket, for jeg har ikke sett det om igjen ennå. Jeg synes ikke det er så veldig viktig lenger, men alle snakker om det. Der og da både så ut og hørtes det ut for meg som det ikke var 100 prosent klart. Men jeg kan ikke si noe mer, for jeg har ikke sett det om igjen.

– Jeg så bare ryggen til Joe i det øyeblikket, og da ballen traff ham kunne det ha vært hvor som helst for meg. Jeg kunne ikke se det under kampens gang, så jeg kan ikke uttale meg om det. Hands, offside, armhule, alt dette. Jeg aner ikke hvorfor vi må snakke om dette konstant, i steden for de personene som virkelig kan gjøre noe med dette. De burde snakke mye mer om dette. Det kan hende de gjør det, og da er de i så fall de eneste menneskene i verden som mener at dette er riktig slik det praktiseres nå, mens vi er de eneste som ikke synes det er riktig slik det blir praktisert nå.

– Jeg kan ikke si noe om denne konkrete handsen, men jeg så armhule-offsiden på Bamford i går, og det minnet meg veldig om Bobby Firmino mot Aston Villa forrige sesong. Jeg gleder meg til den første spilleren scorer med armhulen. Jeg vet ikke hva som vil skje da, men jeg gleder meg til det skjer.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]