– Det var bare en naturlig løpsbevegelse fra min side, jeg forsøkte ikke å bevege armen min mot ballen

Joe Gomez mener at begge lag fortjente poeng etter kraftanstrengelsen på en tung gressmatte i Manchester, men midtstopperen synes han var uheldig som fikk straffespark dømt mot seg.

8. nov 2020 kl 21.30 Einar Kvande

Mohamed Salah ga Liverpool en tidlig ledelse på straffespark på Etihad Stadium, men Gabriel Jesus utlignet etter en drøy havltimes spill. City hadde muligheten til å ta alle poengene, men Kevin De Bruyne bommet på straffespark like før pause.

– Vi hadde våre sjanser. Jeg antar at det trolig gir et riktig bilde av kampen at det ble uavgjort til slutt. Jeg var frustrert over dømmingen til tider, men jeg synes vi startet kampen godt, og hadde god intensitet i spillet vårt i første omgang. Tempoet sank litt hos begge lag etter pause, og vi ble litt mer forsiktige, uttaler Joe Gomez til Liverpoolfc.com.

– Vi vet hvor gode City er, og vi fikk med oss ett poeng hjem, så jeg tror vi må være fornøyde med det. Som sagt er ikke dette noe enkelt sted å komme til, og vi må innse at vi hadde våre sjanser, og det hadde de også. Derfor mener jeg at uavgjort var et rettferdig resultat. Nå reiser vi på landslagsoppdrag, og håper vi kommer hjem friske og skadefrie, og klare til ny innsats.

Nok en VAR-avgjørelse gikk i Liverpools disfavør

Etter en VAR-sjekk ble det dømt straffespark mot Liverpools nummer 12, da Kevin De Bruyne skjøt ballen opp i armen til midtstopperen.

– Jeg skal ikke nekte for at ballen traff meg i armen, men jeg løper tilbake mot mål og alle vet hvor hardt De Bruyne skyter ballen. Det er bare en naturlig løpsbevegelse fra min sin. Jeg forsøkte ikke å bevege armen min mot ballen. Det skjedde bare så raskt, forklarer Liverpool-forsvareren.

– Til syvende og sist valgte dommeren å dømme straffespark, og det er hans avgjørelse. Det er mye diskusjon rundt denne regelen og det som skjer med VAR, men vi må bare komme oss videre og akseptere det som skjedde.

Heldigvis for Gomez bommet De Bruyne på mål da han tok straffesparket, slik at forseelsen ikke fikk negative konsekvenser for Liverpool.

Første kamp fra start sammen med Matip

23-åringen hadde i dag rutinerte Joël Matip som sin stopperpartner, etter at tysk-kameruneren endelig var tilbake etter skade. Dette var første gang de to har startet en kamp sammen som midtstoppere for Liverpool, og Gomez var meget godt fornøyd med hvordan de fant tonen sammen.

– Alle vet hvor god han er. For meg fremstår han som en spiller i verdensklasse. Selvsagt vil vi savne Virgil, men jeg liker å spille med Joël, og vi skal fortsette å jobbe for å plukke poeng sammen som et kollektiv.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]