– Han har alltid vært den unge midtstopperen, nå er det helt forandret

Liverpool har bare sluppet inn to mål på de fem kampene hvor Joe Gomez har vært sjefen i midtforsvaret.

7. nov 2020 kl 11.32 Einar Kvande

Mot Manchester City på søndag spiller Joe Gomez sin ligakamp nummer 100 for Liverpool. Etter at Virgil van Dijk ble langtidsskadet virker det som 23-åringen har tatt mer ansvar, og nå er den som leder forsvarsrekka til Liverpool.

Dersom vi ikke teller med de to målene som Liverpool slapp inn etter at Van Dijk måtte forlate banen mot Everton, har Liverpool-forsvaret kun sluppet inn to mål på de fem hele kampene som har vært spilt uten Van Dijk på laget. Og et av disse målene kom på straffespark. Mye av æren for dette skal nettopp Gomez ha.

Manager Jürgen Klopp mener at Gomez har utviklet seg fra å være en guttunge til å bli en seniorstopper nå. Skadene til Van Dijk, Joël Matip og Fabinho gjør at 23-åringen er den eneste rutinerte stopperen som er skadefri. I de siste kampene har han spilt sammen med urutinerte karer som Rhys Williams og Nat Phllips, selv om sistnevnte faktisk er like gammel som Gomez.

– Han er fortsatt ung. 100 ligakamper er et imponerende tall. Han er en gutt som imponerer. Han er veldig, veldig god, sa Jürgen Klopp om jubilanten under sin pressekonferanse fredag.

– Han kom til denne klubben før meg, så han har vært her enda lenger enn jeg har. Han har spilt både venstreback, høyreback og midtstopper, og for Brendan Rodgers spilte han i en bakre treer. Han har forsøkt å spille i flere forskjellige posisjoner.

Har hatt mange rutinerte stopper-partnere

– Han har spilt sammen med Kolo Toure, Mamadou Sakho, Martin Skrtel, alle disse spillerne, og så sammen med Dejan Lovren, Virgil van Dijk og Joël Matip. Så han har har hatt mange ulike stopperpartnere, og han har hele tiden vært den unge gutten i midtforsvaret. Nå er det selvsagt helt forandret. Slik som alle andre må i livet, har han måttet vokse, og det har han klart i denne situasjonen. Han ble egentlig kastet ut på dypt vann, men han har klart seg veldig, veldig bra de siste ukene. Jeg er fornøyd med prestasjonene hans. Han er selvsagt veldig viktig for oss.

Etter å ha vært ute med skade i fem kamper, satt Joël Matip på innbytterbenken mot Atalanta tirsdag kveld, og den rutinerte tysk-kameruneren kan være tilbake som Gomez sin partner mot City på søndag. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]