Målene har rent inn i ligaen, men i Champions League tettet de engelske lagene igjen

De fire lagene hadde sluppet inn 41 mål til sammen på fem serierunder.

24. okt 2020 kl 12.24 Jens Bessesen

Da Champions League ble sparket i gang hadde var Premier League-sesongen allerede i gang med et et skyhøyt målsnitt og en rekke ville resultater, også for toppklubbene. 

The Times skriver at Liverpool, Chelsea og de to Manchester-klubbene til sammen hadde sluppet inn 41 mål de første fem serierundene i ligaen, og at alle gikk inn med bekymringer inn mot Champions League-åpningen.

Syv kamper - tre baklengsmål

Men på europeisk plan leverte alle fire lagene solide prestasjoner. 

Liverpool holdt nullen og slo Ajax 1-0 på bortebane, uten Alisson og Virgil van Dijk på laget. Manchester City slo Porto 3-1 uten midtstopperne Aymeric Laporte og Nathan Aké. 

Chelsea var det eneste engelske laget som ikke vant i midtuka, men de holdt nullen hjemme mot Sevilla etter å ha slitt voldsomt defensivt i ligasesongen. Også Manchester United imponerte ved å slå PSG 2-1 på bortebane. 

I Europa League ble det seier både for Tottenham, Arsenal og Leicester, og de syv klubbene som spilte i midtuka slapp kun inn tre mål til sammen. Seks av lagene vant.

Trekker fram Gomez

Fabinho har fått mye skryt etter Liverpools seier i Amsterdam, men Paul Joyce i The Times trekker også fram Joe Gomez. 

«Han vokste og viste autoritet, tok ansvar som den mest rutinerte midtstopperen og ledet Liverpool gjennom et sent angrep fra vertene», skriver Joyce. 

«Det har vært en vanskelig start på sesongen for 23-åringen, som ble vraket til Merseyside-derbyet og oversett av Gareth Southgate i Englands Nations League-kamper. Utfordringen til Gomez er å bygge på forestillingen på Johan Cruyff Arena, men han burde få selvtillit og tro på at han kan svare på alle spørsmål som kommer i hans retning›, skriver Joyce. 

Om Liverpool og topplagene fortsetter å vise gode defensive takter i ligaen gjenstår å se. Liverpool tar imot Sheffield United lørdag kveld klokken 21, og kampen vises på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]