UEFA har tapt over 500 millioner pund. Nå blir det kutt i premiepenger

Pandemien fører til kutt for klubber som deltar i europeiske turneringer.

20. okt 2020 kl 12.25 Jens Bessesen

Uefa har fortalt sine 55 medlemsorganisasjoner at de forrige sesong tapte 514 millioner pund på Champions League og Europa League forrige sesong. Bakgrunnen er tapte tv- og sponsorinntekter som følge av koronapandemien. Det melder The Times

Uefa har bestemt at klubbene som deltar i de europeiske turneringen skal ta sine deler av tapet ved at det kuttes i premiepengene de neste fem årene. For de engelske klubbene blir det fire prosent kutt i premiepenger over fem sesonger, skriver avisen. 

Spår tøffe økonomiske tider

Liverpool ville i utgangspunktet tjent 71 millioner pund forrige sesong. Et fire prosent kutt ville i stedet gitt 68,7 millioner. 

Styreleder for European Club Association, Andre Agnelli, har tidligere spådd en dyster økonomisk situasjon i europeisk klubbfotball, blant annet på bakgrunn av Uefas store tap. 

– Det er vanskelig å se at vi skal få samme verdi på sponsoravtaler når vi skal fornye kontraktene med dem, har Agnelli sagt, og videre lagt til at han forventer en reduksjon på 30 prosent i overgangssummer i det som kan bli en økonomisk krise for en rekke klubber. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]