Det er kun litt over to måneder til overgangsvinduet åpner igjenDette er stopperne Liverpool har blitt linket til

Liverpool kan bli tvunget til å kjøpe midtstopper når overgangsvinduet åpner igjen.

Liverpool kjøpte ingen ny midtstopper da Dejan Lovren ble solgt med en gang overgangsvinduet åpnet i juli. Klubben ble linket til en flere stoppere, men med kjøpet av Thiago Alcantara ble det vurdert slik at det ga en åpning for å bruke Fabinho som midtstopper. En rolle han har gjort det veldig bra i for de helrøde når han tidligere har vikariert.

Alle røde har nå fått noe å tenke på, etter de fryktelige nyhetene om Virgil van Dijks langtidsskade.

Joe Gomez og Joel Matip er nå de to eneste rutinerte midtstopperne Jürgen Klopp har til rådighet. Begge har dessverre vist seg å være skadeutsatte – og en må krysse fingrene for at de begge nå kan holde seg skadefri over en lenger periode.

Ungt og tynt i bakhånd

I bakhånd har en spillere som Billy Koumetio – som var en av de mest omtalte ungguttene i sommerens pre-season – men franskmannen er kun 17 år gammel. Rhys Williams gjorde sakene sine bra i ligacupen denne sesongen, da 19-åringen spilte ved siden av Van Dijk og Fabinho.

En midtstopper som har litt førstelagserfaring er Nathaniel Phillips. «Alle» forventet at 23-åringen fra Bolton skulle bli solgt eller lånt ut i forrige uke, men til tross for interesse fra Championship-klubber ble det ingen overgang. Forrige sesong spilte han 22 kamper på lån i tyske Stuttgart – i tillegg til én veldig god kamp i FA cupen mot Everton for Liverpool.

Sepp van den Berg spilte førstelagsfotball for PEC Zwolle i Eresdivise, og ble sammenlignet med en spiller som Matthijs de Ligt, som også hadde slått gjennom i veldig ung alder. For Liverpool har rødluggen fått fire cupkamper så langt, og han var en annen mange forventet skulle bli lånt ut i forrige uke. Det skjedde ikke, og 18-åringen er fortsatt et alternativ.

«Må handle»

Journalister som følger Liverpool tett har snakket om behovet for en midtstopper, og James Pearce i The Athletic uttalte flere ganger at han følte midtstopperplassen måtte forsterkes før overgangsvinduet stengte.

Chris Bascombe i The Telegraph skriver i dag at han ikke kan se hvordan Liverpool skal utfordre både i Premier League og Europa uten at de kjøper en ny midtstopper i januar:

«FSGs høyt anerkjente speidernettverk vil allerede ha en mappe på hver eneste passende midtstopper i Europa, for Liverpool gikk til denne sesongen med én for lite etter å ha valgt å ikke erstatte Dejan Lovren», skriver Bascombe.

Det er 11 Premier League- og seks Champions League-kamper til overgangsvinduet åpner om litt over 70 dager…

Ser de igjen mot Red Bull-klubbene?

Liverpool har, som alle andre toppklubber i Europa, blitt linket til Sadio Manés landslagskompis Kalidou Koulibaly. Napoli-stopperen var til salgs i sommer, men ingen var villig til å betale den prisen presidenten Aurelio De Laurentiis hadde satt.

Som van Dijk, fyller han 30 år neste sommer. Det virker veldig lite sannsynlig at Liverpool kommer til å bruke så store penger for en spiller på den alderen, selv om Thiago Alcantara i sommer ble den første spilleren på over 26 år som de røde brukte penger på siden Ragnar Klavan ble kjøpt fra Ausburg. Skal det kjøpes stopper, virker det mer sannsynlig at de går for en spiller for fremtiden.

Et navn vi trolig kommer til å høre oftere, er Dayot Upamecano. Franskmannen spiller for RB Leipzig, og Liverpool har blitt linket til 21-åringen sammen med Manchester United. Bild har rapportert at Liverpool følger spilleren tett. Han vil ha en overgangsklausul på 36,4 millioner pund etter 2020/21-sesongen – noe som muligens vil kunne sette klubben i en brukbar forhandlingsposisjon.

RB Leipzig topper Bundesliga-tabellen etter fire serierunder, og gikk til semifinale i Champions League forrige sesong – men er en klubb Liverpool har et godt forhold til.

LINKES: Dayot Upamecano har blitt linket til Liverpool.

LINKES: Dayot Upamecano har blitt linket til Liverpool.

Linket til flere

En annen spiller Liverpool har blitt linket til, er Ben White fra Brighton. Han var på lån i Leeds forrige sesong, og Marcelo Bielsas lag fikk avslått tre bud på 23-åringen i sommer. Det siste på 25 millioner pund.

Han har signert en ny fireårskontrakt med Brighton. I helgens kamp spilte han i en defensiv midtbanerolle. At Liverpool har fulgt ham er godt dokumentert. Speideren Andy O’Brian var mye på Elland Road forrige sesong for å se spilleren i aksjon.

Han blir neppe en billig løsning på Liverpools problem.

LINKET: Ben White fra Brighton har blitt linket til Liverpool.

LINKET: Ben White fra Brighton har blitt linket til Liverpool.

Da det var to uker til det internasjonale overgangsvinduet stengte, ble Liverpool linket til Schalke 04-stopperen Ozan Kabak. Både Kicker, Bild og Transfermarkt har sitert kilder på at de røde har tyrkeren på listen. Han er 20 år gammel, og ble kjøpt fra Stuttgart sommeren 2019 for 15 millioner euro.

Antonio Rüdiger fra Chelsea var tilgjengelig på lån før overgangsvinduet stengte i oktober, og ble linket til klubber som Everton og Tottenham. Det at Chelsea var villig til å forsterke to direkte rivaler, gjør at han trolig kommer til å bli linket til Liverpool også i tiden som kommer. David Ornstein i The Athletic skriver at klubbene ble lunkne til den tyske landslagsspilleren fordi Chelsea krevde fem millioner pund for å låne ham ut denne sesongen. Han er nå ute i kulden i Chelsea.