Startet 94 ligakamper på rad for Liverpool

De siste snaue 30 årene er ingen utespillere i nærheten av Virgil van Dijks utrolige kamprekke for Liverpool.

19. okt 2020 kl 15.35 Jens Bessesen

Virgil van Dijk har knust Liverpool-rekorden for antall ligakamper på rad fra start for en utespiller i Premier League-æraen.

Siden 4. februar 2018 har nederlenderen vært fast innslag i startoppstillingen til Liverpool. Han ankom klubben 1. januar samme år.

Det er en rekke som strekker seg til imponerende 94 strake ligakamper fra start, før den nå vil ta slutt etter den stygge skaden mot Everton. Etter 1992 er det Jamie Carragher som er nærmest med sine 76 strake starter, en rekke som tok slutt i januar 2006. Det melder Michael Reid i Opta på Twitter. 

Han var et godt stykke unna klubbrekorden til Phil Neal, som var på banen i 417 kamper på rad for Liverpool. 365 av de var ligakamper, melder Liverpool Echo

I tillegg til den utrolige kamprekken i Premier League har van Dijk stort sett også spilt Champions League-kampene, der det eneste unntaket av betydning er 0-0-kampen mot Bayern München på Anfield i 2019. Da var det Joel Matip og Fabinho som spilte en god kamp sammen.

Mange «clean sheets»

Van Dijk har stort sett også gått seirende av banen for Liverpool. 73 av de 94 nevnte kampene har endt med seier, 15 har endt uavgjort og sju har endt med tap. 

Stopperen har spilt 94 av 95 mulige ligakamper siden han kom til klubben, derfor finnes det ikke særlig grunnlag for å sammenlikne hvordan Liverpool gjør det med og uten giganten. Han har kun stått over 3-0-seieren over Huddersfield 30. januar 2018. 

Premier League har imidlertid funnet fram statistikken som viser hvordan Liverpools defensiv har forbedret seg. I ligakampene siden van Dijk ankom klubben har de holdt nullen i 45 av 95 kamper, mens tallet var 29 på de 95 foregående kampene. 

Underveis har van Dijk som kjent spilt en viktig rolle i å hente trofeer i både Champions League, VM for klubblag, supercupen og Premier League. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]