Tidligere toppdommer klar i sin tale etter VAR-tabben på Goodison Park

Mark Clattenburg har analysert de avgjørende øyeblikkene i Merseyside-derbyet.

19. okt 2020 kl 08.36 Jens Bessesen

«På Goodison skulle dommer Michael Oliver blitt bedt om å se på monitor av VAR David Coote», skriver Mark Clattenburg i en kommentar i Daily Mail

Clattenburg, som har dømt finaler i alle de store fotballturneringene, er klar på at Jordan Pickford skulle hatt rødt kort for den hensynsløse taklingen på Virgil van Dijk lørdag. 

Stopperen kan nå miste hele sesongen med skade som følge av taklingen, men lørdagens dommerteam valgte ikke å straffe Pickford. 

Uenig med VAR

Clattenburg mener Oliver hadde vist ut Pickford om han fikk se taklingen på skjermen igjen. 

«VAR så på hendelsen og bestemte at det ikke kvalifiserte til rødt kort. Jeg er uenig», skriver Clattenburg. 

Han har også hørt det bli hevdet at Pickford ikke kunne bli utvist fordi van Dijk var offside. 

«Tull. Oliver hadde ikke blåst i fløyta da Pickford kom flyvende inn, så han kunne vært straffet. VAR har senere bekreftet at selv om van Dijk var offside, vil ikke det annullere et rødt kort. Coote skulle sendt Oliver til monitoren. Ettersom van Dijk var skadet, hadde dommeren nok av tid til å vurdere hendelsen», skriver Clattenburg. 

Vil ha regelendring

Når det gjelder den svært marginale offsideavgjørelsen som kostet Liverpoool seieren på overtid skriver Clattenburg at han forstår frustrasjonen. 

«Ikke skyld på VAR - skyld på loven. Sadio Mané ble dømt offside før Jordan Hendersons mål og Liverpool-kapteinen klagde på kameravinkelen som ble vist på tv. Han antydet at dommere bøyer loven så det skal bli offside. I fare for å ødelegge en god konspirasjonsteori er jeg redd det ikke er tilfellet», skriver Clattenburg. 

Han sier kameravinkelen vi ser hjemme i stua kan gi et feil inntrykk av hvem som er langt framme.

«Det handler om å finne delen av spilleren som er lengst framme. For Mané var det ermet - på grunn av de nye reglene - og det var målt mot en Everton-fot. Så Liverpool-spissen var offside, men det føles ikke riktig for meg», skriver Clattenburg, som mener det ødelegger mye av sporten når nærmest usynlige millimetere skal avgjøre kamper.

Clattenburg slår for øvrig fast at det var korrekt å gi rødt kort til Richarlison for hans stygge takling på Thiago.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]