– Det føles annerledes, men likevel skal vi bare gjøre det samme som i alle andre kamper

Etter tre målløse kamper jakter Jürgen Klopp sin andre seier på Goodison Park.

15. okt 2020 kl 14.20 Einar Kvande

Lørdag er det klart for et nytt Merseyside-derby. For Jürgen Klopp blir det tolvte gang han møter de blå som Liverpool-manager. Tyskeren har bokført sju seire mot naboen i løpet av sine fem år i Anfield-klubben, og i helgen er målet å vinne på Goodison Park for andre gang.

– Et lokaloppgjør føles selvsagt annerledes, men det er egentlig den eneste forskjellen. Det føles annerledes når du står opp om morgenen, men utover dagen må du sørge for at du gjør de riktige tingene igjen, for fra et rent fotballperspektiv er ikke dette annerledes enn andre kamper, sier Klopp til Premier League Productions.

– Folk vil sikkert hevde at vi skal prøve å gjøre noe annerledes, for vi har ikke hatt så veldig mange gode resultater på Goodison de siste årene. Vi har ikke tapt, men vi har ikke vunnet mye der heller. Det er sant. 

– Kampene der har ikke vært av den beste kvaliteten. Verken Everton eller vi har spilt opp mot vårt beste i disse kampene. Men vi får gjøre et nytt forsøk i helgen.

Liverpools tre siste bortekamper i Premier League mot Everton har vært målløse, mens en Sadio Mané-scoring fire minutter på overtid sørget for at Klopp vant sitt første Goodison-derby.

– Hjemmekampene mot Everton har vært annerledes så langt, men de var vanskelige de også. 

– De siste minuttene før kampstart behandler vi dette som en normal fotballkamp, men vi vet selvsagt hvor viktig lokaloppgjøret er for folk, og det er hovedgrunnen til at vi spiller fotball. Dersom det ikke var viktig for folk, for våre supportere, er det ingen grunn til at vi driver med dette på det nivået vi gjør. Vi vet det er viktig for folk, og vi forsøker å benytte det som motivasjon.

Ubeseiret

Carlo Ancelottis Everton er ubeseiret så langt denne sesongen, og topper Premier League-tabellen etter fire strake seiere. 

– De er et topp lag, med en topp manager. Hva jeg mener om Carlo Ancelotti er ingen hemmelighet. Jeg kunne ikke ha respektert ham mer som person og trener. Han er et vidunderlig menneske, om jeg skal være ærlig.

– Da jeg hørte at han skulle bli Everton-manager, så tenkte jeg at her har jeg en skikkelig utfordring å bryne meg på.

– Everton handlet veldig fornuftig i sommer. De har funnet eksakt de spillerne de trengte for å forbedre det som fra før var et ganske godt fotballag. Spillerne er også blitt mer vant med hva Carlo ønsker fra dem, og det gjør dem til et ganske sterkt lag. Jeg er ikke overrasket over at de spiller så bra som de gjør, avslutter Klopp.

Everton - Liverpool spilles lørdag klokken 13.30, og blir vist direkte på TV 2 Sport Premium

Har du innspill til journalisten?
[email protected]