Klopp med rørende brev til engstelig skolegutt

Liverpool-manageren viser stor omsorg for sine medmennesker.

12. okt 2020 kl 12.05 Einar Kvande

Jürgen Klopp har sendt et rørende brev til en ung skolegutt som sliter med angst, melder Liverpool Echo.

I løpet av sommeren mottok Liverpool-manageren et brev fra 11 år gamle Lewis Balfe, som var veldig engstelig fordi han skulle starte på en ny skole.

Den unge Liverpool-supporteren har tidvis slitt angst, og i brevet spurte han Klopp om tyskeren blir nervøs før Liverpools kamper, og hvordan han taklet det.

Klopp svarte på brevet, og forsikret Lewis om at hans spillere også slet med nervene før kamper. Manageren poengterer derfor til spillerne hvor viktige de er for ham, og hvor stor tro han har på dem. Klopp skrev at han var sikker på at Lewis sin familie følte det samme for ham.

Brevet fra Klopp

«Hallo Lewis. Kan jeg starte med å fortelle deg en hemmelighet?»

Slik startet Klopp brevet til 11-åringen, før han fortsatte:

«Jeg blir nervøs. Skal jeg være ærlig, så ville jeg ha blitt bekymret om jeg ikke hadde blitt nervøs, for når jeg blir nervøs gir deg meg energi som jeg kan bruke til noe positivt.

Jeg skjønner at det kan være merkelig for en gutt på din alder å vite at Liverpool-manageren har det slik som du har det, men jeg føler det samme som du gjør.

Fra brevet ditt skjønner jeg at du tenker mye, og bryr deg om folk. Når du har disse kvalitetene er det vanskelig å unngå at man blir nervøs.

Du spurte meg om hva jeg gjør når spillerne blir nervøse, og svaret er enkelt - jeg minner dem om hvor viktige de er for meg, og hvor stor tro jeg har på dem. Jeg er ikke i tvil om at din familie tenker det samme om deg.

Du skal ikke være redd for at fæle ting vil skje.

Som du vet har jeg tapt mange finaler, og det er ingen god følelse, men ved hjelp fra min familie og mine venner har jeg stått på videre, og til slutt fikk vi oppleve virkelig gode stunder sammen.

Dersom jeg hadde dvelt ved de tunge stundene ville ikke dette ha vært mulig, så du må være positiv og se fremover mot gode stunder som jeg vet du vil få i oppveksten.

Og glem ikke at du er en del av Liverpool-familien, og det betyr at det er mange millioner mennesker som er akkurat som deg, og som ønsker å være lykkelige slik som du.

Din støtte betyr mye for meg og alle i Liverpool FC, og jeg håper at dette brevet viser at vi bryr oss om deg også».

Klopp avsluttet brevet med You'll Never Walk Alone.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]