Fem år med Klopp: Klopp forteller om familiens reaksjon da Liverpool ringte

I dag er det fem år siden Jürgen Klopp skrev under for Liverpool, og hovedtreneren forteller om telefonsamtalen som forandret alt.

8. okt 2020 kl 09.24 Øystein Tronstad

– Det fikk resten til å skje. Jeg kan ikke glemme øyeblikket og den følelsen jeg hadde da agenten min ringte meg og sa at Liverpool var interesserte, forteller Jürgen Klopp til Liverpoolfc.com om telefonsamtalen som skulle forandre hans liv, engelsk fotball, Liverpool og livene til så mange supportere verden over.

– Jeg har fortalt om det tidligere, at jeg var helt i feriemodus. Vi var i Portugal, i Lisboa, med familien. Begge guttene var her. Ulla og jeg satt ute på en café. På den tiden så tok jeg ikke mange telefoner. Jeg var litt: ’Hei, ikke forstyrr meg’, men så hadde jeg følelsen av at det kunne være noe interessant, så jeg tok telefonen og følte spenningen bygge seg opp inni meg.

Klopp hadde vært arbeidsløs siden mai og 8. oktober 2015 var det klart. Klopp-familien avbrøt ferien for at Jürgen skulle etterfølge Brendan Rodgers som Liverpool-trener.

– Jeg kunne ikke si ja umiddelbart på grunn av det jeg hadde sagt til familien min tidligere. Jeg måtte spørre dem om hva de mente. Jeg husker fortsatt at begge guttene var helt ’Yes!’ Vi så på Ulla, og hun så på oss og sa: ’Åh, det virker som at ferien er over’. 

– Det var et skikkelig fint øyeblikk å ha sammen. Ingenting ble bestemt der og da. Vi fløy hjem og Mike Gordon ringte meg to dager senere. Dagen etter så fløy jeg til New York. Fra det øyeblikket jeg ble klar over Liverpools interesse så var det ganske spesielt. Derfra så ble det bare bedre og bedre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]