Kan hente Brewster tilbake for 40 millioner pund

Tilbakekjøpsklausulen gjelder i tre år.

3. okt 2020 kl 08.56 Jens Bessesen

Liverpool har i forbindelse med salget av Rhian Brewster sikret seg både 15 prosent av eventuelt videresalg, og en tilbakekjøpsklausul som varer i tre år. Spissen kan hentes tilbake for 40 millioner pund innen fristen, melder Telegraph.

Et godt alternativ å ha for Liverpool om 20-åringen skulle slå ordentlig til i Sheffield United.

– Holder dem ikke her for enhver pris

Brewsters overgang til Sheffield United ble bekreftet fredag. Yorkshire-klubben betaler 23,5 milloner pund for engelskmannen, og manager Chris Wilder sa at Brewster har vært førstevalget hele sommeren.

For Liverpool har det aldri vært noe ønske om å selge spissen, men Jürgen Klopp sier ifølge Telegraph de måtte sette ungguttens karriere først. 

– Alle de unge spillerne må vite at vi ikke holder dem her for enhver pris, sier Klopp. 

Han mener Liverpool ikke alltid er det idelle stedet for en spiller som Brewster å ta det neste steget. I dette tilfellet mener tyskeren salg var det beste alternativet.

– Vi tenker kun på hans utvikling. Rhian har vært her siden jeg kom inn, men dessverre ble han skadet. Noen ganger trenger unge spillere å ta noen steg med tanke på utviklingen. Noen ganger er vi rette sted for dette, og noen ganger er vi ikke det. Det må vi innrømme, sier Klopp. 

Brewster er ikke spilleklar for sin nye klubb denne helgen, men kan få et gjensyn med Anfield allerede om tre uker når Sheffield United kommer på besøk.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]