Bekreftet: Rhian Brewster er solgt

Liverpool får 23,5 millioner pund for unggutten.

2. okt 2020 kl 18.28 Arild Skjæveland

Liverpool FC bekrefter at Rhian Brewster er solgt til Sheffield United.

«The Blades» har ikke scoret et eneste mål i Premier League så langt, og Chris Wilder har nå fått på plass sin spiss. 20-åringen har kun spilt 26 førstelagskamper i sin karriere – 22 for Swansea og fire for Liverpool FC.

Han har ikke spilt et minutt i Premier League enda, men gjorde det veldig bra på utlån i Swansea City forrige sesong. Der scoret han 11 mål på 22 kamper, og var med på å skyte waliserne til playoff.

Liverpool får 23,5 millioner pund for spilleren, og har også sikret seg 15 prosent fra et eventuelt videresalg. De røde har fått med en tilbakekjøpsklausul i kontrakten, og kan kjøpe spissen tilbake for et ukjent beløp i løpet av de neste tre årene.

Planen tidligere i vinduet har vært å låne ut spilleren til en Premier League-klubb, men de siste ukene har Liverpool ombestemt seg, og funnet ut at et salg er den beste løsningen. En rekke Premier League-klubber har vært interessert, og i samtaler med Michael Edwards og co.

Får ikke spilt i helgen

Registreringen til Brewster kom dessverre ikke inn i tide, og han blir derfor ikke spilleklar til helgens kamp mot Arsenal. Han kan få sin debut i hjemmekampen mot Fulham etter landslagspausen.

Han har signert en femårskontrakt på Bramall Lane.

Brewster kom til Liverpool som 14-åring i 2015, etter å ha kommet opp gjennom Chelseas akademi. Da England U17 ble verdensmestere i 2017, med spillere som Jadon Sancho og Phil Foden på laget, ble Brewster turneringens toppscorer. Mens de har gått videre og etablert seg i Boussia Dortmund og Manchester City, har store skadeproblemer ødelagt mye for Brewster, som måtte vente på sin sjanse. Nå får han muligheten til fast førstelagsspill i Sheffield United.

Vi ønsker Brewster lykke til videre i karrieren!

Har du innspill til journalisten?
[email protected]