Jordan Henderson er skadefri

Kapteinen skal få muligheten til å spille seg i kampform med landslaget.

2. okt 2020 kl 14.12 Arild Skjæveland

Jordan Henderson hinket av banen mot Brighton 8. juli, og mistet de siste kampene av forrige sesong med en kneskade. Han fikk en kjenning med en stram lårmuskel i førsteomgangen mot Chelsea på Stamford Bridge.

Kapteinen måtte trene alternativt under store deler av sommerens pre-season. Allerede på torsdag kom et godt hint om at han var på bedringens vei, da han var inkludert i Gareth Southgates Englands-tropp til deres tre kamper de neste ukene.

Jürgen Klopp kunne bekrefte de gode nyhetene på dagens pressekonferanse.

– Han har ikke noen problemer med muskelen, og er ikke skadet lenger, sa Jürgen Klopp.

– Han vil være involvert i deler av treningen, litt oppvarming, pasningsøvelser, muligens «rondo». Det er det første steget. Hva det betyr for helgen, vet jeg ikke, sa han og hintet til at han kanskje ikke kom til å starte mot Aston Villa søndag kveld.

En som ikke er skadefri er Kostas Tsimikas. Jürgen Klopp bekreftet på pressekonferansen at han fortsatt er skadet. Han har også trukket seg fra Hellas sin landslagstropp.

Kan bruke landslagsspill for å komme i kampform

Klopp har snakket med Southgate, og synes det er bra at Henderson skal bort med England.

– Jeg var i kontakt med Gareth Southgate, og det er klart at han vil bruke tiden med landslaget for å komme i kampform.

– «Hendo» hadde bare fire-fem dager med vanlig pre-season med oss før han spilte den første kampen for oss, på grunn av situasjonen vi var i. Så spilte han mot Chelsea og fikk den lille skaden.

– Nå jobber han med det fysiske, og har gjort det i noen dager, men nå er det mer fotball, først med oss og så med England. Det er en skikkelig «vinn-vinn»-situasjon, og det er jeg glad for.

Aston Villa - Liverpool spilles søndag kl. 20.15 og sendes på TV 2 Sport Premium

Har du innspill til journalisten?
[email protected]