Klopp har vært manager i 857 kamper. Søndagens tap er hans største i karrieren

Uvant kost for Liverpools manager. Salah-rekord røk etter to scoringer.

5. okt 2020 kl 09.19 Arild Skjæveland

Da Liverpool gikk til pause med fire baklengsmål, var det første gang i Jürgen Klopps 20 år lange trenerkarriere at han hadde sluppet inn så mange mål i én omgang i en ligakamp. Det var statistiker Benjamin Leander som først twitret om Klopp sine tall. 

Tyskeren startet sin karriere i Mainz 05 i 2000/01-sesongen, på andre nivå i tysk fotball. Siden det har han ledet Mainz, Borussia Dortmund og Liverpool i 857 kamper ifølge Transfermarkt. Det har endt med 456 seire, 194 uavgjorte og 207 tap – men ingen tap har vært større enn det som skjedde på Villa Park i går.

7-2 tapet mot Aston Villa er hans største tap i karrieren. Vi må 14 år tilbake for å finne et lignende tap, da Mainz tapte 6-1 hjemme mot Werder Bremen i oktober 2006. I Liverpool var hans største tap frem til gårsdagen 5-0 tapet på Etihad Stadium i 2017, da de røde tapte 5-0 etter at Sadio Mané ble utvist etter sammenstøtet med Ederson i førsteomgangen.

Dette var Liverpools 11. verste ligatap i historien. Det verste kom mot Birmingham City i 1954, da laget tapte 9-1 på St. Andrews i andredivisjon.

Salah-rekord røk

Den ene spilleren som kom fra det med æren i behold på Villa Park var Mohamed Salah. Egypteren scoret to ganger, og forsøkte hele tiden å skape. Trolig ble han også snytt for et straffespark tidlig i kampen, som kunne gjort at ting ville sett annerledes ut.

Salah har scoret i 44 kamper i alle turneringer for Liverpool, og dette er første gang han har scoret mål i en kamp som laget har hans har ikke har vunnet. 

Det har vært den lengste rekken i klubbens historie skriver Michael Reid i Opta. Liverpool tapte ikke på 145 kamper da Ian Rush scoret mål, frem til ligacupfinalen i 1987, men da handlet det om å være ubeseiret, og ikke seire slik det har vært for Salah frem til nå. 

Salah har nå scoret 99 mål for Liverpool. Kun 16 spillere har scoret flere mål for klubben. Han er én scoring bak Kevin Keegan.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]