– Jeg gjorde managerjobben i 17 år, og gratulerte ikke Liverpool

Det er ser ut til å fortsatt være vondt blod mellom Zeljko Buvac og Jürgen Klopp.

5. okt 2020 kl 09.57 Arild Skjæveland

Zeljko Buvac var Jürgen Klopps lagkamerat i Mainz 05, og var hans trofaste assistent helt fra tyskeren tok sin første managerjobb og frem til våren 2018. Klopp uttalte at Buvac var «hjernen» i trenerteamet, som besto av ham selv, Buvac og Peter Krawietz. Nå er det Pep Lijnders som er inne.

Bosnieren sluttet brått før bortekampen mot Roma i semifinalen i Champions League, men Liverpool FC har aldri kommentert hvorfor 59-åringen sluttet i jobben.

Raphael Honigstein, som har skrevet boken «Bring the Noise» om Klopp, har sagt at dynamikken mellom de to endret seg med tiden, og at Klopp ikke var like avhengig av Buvac, og at andre personer i støtteapparatet fikk mer innflytelse. Det taklet han dårlig.

Vondt blod

Det er tydelig at det er vondt blod mellom partene, og at Buvac er bitter. I et intervju med den russiske journalisten Nobel Arustamyan, forteller han at han ikke har gratulert gamleklubben med ligagullet.

– Jeg gjorde ikke det. Jeg var glad for Liverpool, supporterne og spillerne, men gjorde det ikke, sier han ifølge The Athletic.

Nå er han sportsdirektør i Dynamo Moskva. En jobb han har hatt siden 1. februar. Det er hans første jobb siden han var ferdig i Liverpool.

– Jeg ønsker ikke å være manager nå. Dersom Barcelona ringer meg, så vil jeg selvsagt tenke på det, men ellers nei, sier han.

– Du sier at jeg bare er her for å være opptatt og vente på en bedre sjanse, men dersom du visste hvilke jobbtilbud jeg har takket nei til mens jeg hadde en pause i karrieren min, så ville du ikke ha sagt det. Men jeg vil ikke fortelle deg hvilke klubber.

Han sier videre at han gjorde managerjobben i 17 år, i noe som kan tolkes som et spark til Klopp.

– Det føles som at jeg var manageren i alle de 17 årene. Jeg gjorde hele managerjobben, utenom å snakke offentlig og gi intervjuer. Utenom det hadde jeg alle funksjonene, og prøvde å påvirke laget mitt så mye som jeg kunne for å hjelpe dem til suksess. Men jeg trengte ikke den typen oppmerksohet, sier han.

Dynamo Moskva ligger på 6. plass i den russiske toppdivisjonen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]