Arsenal-legende mener at Van Dijks nivå har sunket fordi Liverpool-stopperen ikke har fått nok utfordringer

Etter sju baklengsmål mot Aston Villa rettes søkelyset mot Virgil van Dijk.

12. okt 2020 kl 10.59 Einar Kvande

Liverpool har sluppet inn elleve mål på sine fire første ligakamper, og det er uvant kost med så mange baklengsmål i et midtforsvar ledet av Virgil van Dijk. I går var Liverpool-stopperen med på å holde buret rent da han var kaptein for et Nederland spilte 0-0 mot Bosnia i Nations League. Mot slutten av oppgjøret ble til og med Liverpool-forsvareren sendt frem i angrep i den desperate jakten på en scoring.

Det er imidlertid forsvarer Van Dijk er, og etter 7-2 tapet for Aston Villa og Liverpools elleve baklengsmål på de fire første ligakampene, kvesses nå knivene blant kritikerne.

Arsenal-legenden Sol Campbell mener at 29-åringen er blitt for selvsikker og tilbakelent.

– Jeg så at Van Dijk hadde problemer i Villa-kampen, men vanligvis er han mye bedre enn alle andre, noe som får meg til å lure på om det er denne nivåforskjellen som spiller ham et puss, uttaler Campbell til The Athletic.

– Van Dijk fremstår som den komplette midtstopper, og har fått oppgavene til å se enkle ut. Men kanskje har han ikke nok konkurranse om plassen, og kanskje får han heller ikke nok utfordringer, undrer stopperlegenden.

Har han senket guarden?

– Dersom du ikke bekymrer deg over angrepsspillere som gir deg vanskeligheter, kan det kanskje hende at du senker guarden litt. Det er menneskelig å reagere på den måten, påpeker Campbell.

Den tidligere Arsenal-spilleren tror dette kan være et problem for Liverpools forsvarsspillere generelt. At de har blitt for selvsikre.

– Men i så fall er jeg sikker på at Jürgen Klopp vil oppdage det, og få dem tilbake på sporet, uttaler Campbell.

– Det ville ha vært interessant å se om Van Dijk hadde virket like suveren på min tid, da det var svært mange store og kraftige midtstoppere, som meg selv, John Terry, Tony Adams, Martin Keown, Jamie Carragher, Kolo Toure og Jaap Stam, avslutter Campbell.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]