– Det er vanskelig å spille uten supportere

Virgil van Dijk savner liv og trykk fra tribunen.

7. okt 2020 kl 15.01 Arild Skjæveland

Siden restarten uten supportere i juni har vi vært vitne til mange merkelige resultater og prestasjoner – ikke minst på søndag, da Liverpool heilt ut av det blå tapte 7-2 borte mot Aston Villa.

Virgil van Dijk har vært gjest i boksepromotør Eddie Hearn sin podcast «No Passion, No Point», som produseres av BBC. Der snakker han om effekten det har å skulle spille uten publikum på tribunen.

– Supporterne kan spille en veldig stor rolle når det er vanskelig underveis i kampene, og også når det går veien i kampene, sier Virgil i intervjuet

– Når du slipper inn mål vil supporterne løfte deg, og når du scorer vil de sørge for at motstanderen er enda lenger unna.

Motiveres av bortelagets fans

Nederlenderen er nå er i hjemlandet, og forbereder seg til sin første landskamp under den nye landslagssjefen Frank de Boer. Mexico i er kveldens motstander i en privatlandskamp.

Van Dijk håper at supporterne snart vil være tilbake på stadionene.

– Det er likt for alle, men spesielt for oss. Alle vet hvor vanskelig det er å spille på Anfield når vi har supporterne i ryggen. Forhåpentligvis kan ting forandre seg snart, for vi trenger supporterne, sier han.

– Det løfter prestasjonen vår på hjemmebane, og når du spiller på bortebane kan du få hjemmefansen imot deg. Det liker jeg. Det gir deg motivasjon til å gjøre det enda bedre, og det er noe jeg setter pris på og savner, sier han.

Laget «alle vil slå»

29-åringen mener at Liverpool nå er det laget alle ønsker å slå, og at folk koser seg litt ekstra når det ikke lykkes for Jürgen Klopps lag.

– Det å forbli på toppen er det vanskeligste, sier midtstopperen.

– Alle ønsker å se deg feile når du når toppen. Sånn er livet, og spesielt nå til dags.

– Jeg ønsker å gi alt det jeg har frem til jeg legger opp, og ikke angre på noe. Jeg vil ikke ha noe å angre på etterpå. Det vil være den verste følelsen du kan ha.

– Det kommer til å komme utfordrende tider. Vi er mestere, og det tok en stund. Vi bør nyte øyeblikket, og bare gå for det, sier han.

Nederland - Mexico spilles kl. 20.45, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]