– Jeg sendte spillerne en svært lang tekstmelding

Jürgen Klopp mener at hans spillere kan lære mye av 7-2 tapet for Aston Villa.

15. okt 2020 kl 13.24 Einar Kvande

Lørdag skal Liverpool i aksjon for første gang etter det forferdelige 7-2 tapet for Aston Villa. Jürgen Klopp håper og tror at hans spillere har lært en lekse foran Merseyside-derbyet mot Everton.

– Natten etter kampen på Villa Park var ikke den beste natten i mitt liv, for å si det slik, sier Jürgen Klopp til BBC Sport om stortapet på Villa Park.

– Da jeg sto opp den morgenen, visste jeg at jeg måtte snakke med guttene. Men de var ikke her, så jeg sendte dem en svært lang tekstmelding, hvor jeg skrev ned alle mine tanker rundt det som skjedde. 

– Etter det følte jeg meg mye bedre. Da var det ute av systemet. Fra det øyeblikket kunne vi se fremover. Og det var hva vi gjorde. Nå har vi hatt nok tid til å håndtere det.

– Taper du en kamp, så taper du en kamp. Det er eksakt det motsatt av det du ønsker å gjøre. At du taper 7-2 gjør det selvsagt verre, men noen ganger kan det være nyttig. Det må vi vise nå. 

– Vi har sjansen til å vise det mot Everton på lørdag, noe som gjør dette veldig interessant. Vi møter et lag i knallform, og selv har vi fått en skikkelig nesestyver. Så nå må vi se hvem som håndterer dette best.

– Mer nyttig enn å tape 3-2

– På en måte var dette bedre enn å tape 3-2, for alt blir mer klart. Vi kunne ha tapt kampen 3-2, og så hadde vi reist hjem og guttene hadde sluttet seg til sine landslag, vi hadde analysert kampen, og det hadde vært det liksom, siteres Klopp av talkSPORT.

– Dette er mer nyttig for oss, legger Liverpool-manageren til.

Tyskeren håper at hans spillere nå har fått stortapet ut av tankene etter å ha spilt landskamper.

– For meg er det viktig at guttene ikke bærer dette med seg hele tiden, for de har hatt tre kamper å spille i mellomtiden. Intense kamper. Viktige kamper for deres land. Da kan ikke halvparten av tankene dine være i Liverpool. Jeg ønsket at de skulle fokusere på landskampene.

– Jeg skrev ned alt jeg tenkte om kampen, slik at vi kunne få en avslutning på det. De siste landskampene ble spilt onsdag, spillerne kommer hit i løpet av torsdagen, og så vil vi forsøke å hjelpe dem med rehabiliteringen.

– Vi har en treningsøkt fredag, og så spiller vi mot et Everton-lag i knallform lørdag. Det kan vi ikke endre på, og vi ønsker ikke å endre på det. Det er en ny utfordring.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]