Valgte familien foran Liverpool FC

Peter Moore forklarer hvorfor han valgte å gi seg som daglig leder i Liverpool FC.

15. okt 2020 kl 09.51 Einar Kvande

Etter tre år som daglig leder for Liverpool FC valgte Peter Moore å gi seg da kontrakten hans løp ut i sommer. På grunn av koronapandemien ble faktisk avtalen han hadde med Anfield-klubben forlenget med noen måneder.

– Jeg har vært Liverpool-supporter hele livet. Over 60 år. Så nå var det godt å bare trekke på seg Liverpool-drakta og heie på laget igjen, uten å tenke på at du må oppføre deg og vise eleganse i direktørboksen, sier Moore til Liverpool Echo.

Moore startet i jobben som daglig leder for Liverpool FC i juni 2017, og i de tre årene han jobbet for klubben var han en svært synlig daglig leder som ikke var redd for å møte supporterne og spørre de om råd.

– Jeg var en daglig leder som ikke ønsket å kun representere sjefene mine, men også byen og folkene som bor her. Og folk rundt omkring i verden. Jeg har besøkt de offisielle supporterklubbene i Dubai, Cape Town, Bangkok, Shanghai, Madrid, München, San Francisco og Los Angeles, og tilbrakt kvelden med dem, snakket om klubben og representert den. Jeg følte dette var viktig, forteller 65-åringen.

Det ble noen måneder ekstra

Moore forteller at han signerte en treårskontrakt da han ble ansatt, men den ble forlenget med noen måneder på grunn av koronapandemien.

– Jeg ønsket å få oss gjennom sesongen og frem til september, slik at klubben var i god forfatning da vi tok fatt på den nye sesongen, forklarer scouseren.

Planen var hele tiden at Billy Hogan skulle ta over Moores rolle. Hogan har vært i klubben i åtte år, og er en FSG-veteran.

– Dermed ble det en myk overgang, forklarer Moore.

Hensynet til familien ble avgjørende for at han ikke ønsket å fortsette i stillingen ut over de tre årene som var avtalt på forhånd.

– Jeg og min kone har til sammen seks barn. Når jeg sier barn, så er den eldste 37 år, og de er spredd over hele USA og England. Jeg har en datter som bor her med oss, og som elsker Liverpool. Men de andre fem bor i New York, Los Angeles og San Francisco, så det var hele tiden planen at vi skulle flytte tilbake til USA.

– Det som har skjedd siden mars, med koronapandemien, har fått fart på planene om å flytte tilbake. Jeg blir snart 66 år gammel, og du har bare igjen så mye tid med ungene dine. Derfor ble det bestemt at dette var riktig tidspunkt å flytte tilbake.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]